Κέρδισε έναν ευτυχισμένο γάμο με αυτόν τον τρόπο

2019-08-19

Ο γάμος είναι μια σημαντική υπόθεση στη ζωή του καθενός, πώς μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε σύντροφο κατά τρόπο που να διασφαλίζει την ευτυχία; Ποια είναι τα κριτήριά σας για την επιλογή συζύγου; Αυτές τις μέρες, όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να παντρευτούν κάποιον ψηλό, πλούσιο και όμορφο, κι όλο και περισσότεροι άνδρες θέλουν να παντρευτούν μια όμορφη γυναίκα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εφόσον έχουν χρήματα και μπορούν να απολαύσουν μια πλούσια υλική ζωή, θα είναι ευτυχισμένοι. Είναι όμως ακριβές αυτό το είδος άποψης για τον γάμο; Τι είναι πραγματικά η αληθινή ευτυχία; Εδώ η Κιάο Γιν και ο Κι Ζενγκ, ένα ζευγάρι που αξίζει τον θαυμασμό μας, αναλύουν τι είναι πραγματικά η ευτυχία.

Η Κιάο Γιν γνώρισε τον Κι Ζενγκ στο πρώτο της έτος στο κολλέγιο. Εκείνος προέρχονταν από ταπεινή οικογένεια, και τον πρώτο χρόνο που γνωρίστηκαν, τον έβρισκε πραγματικά ευγενικό. Ερωτεύτηκαν. Η Κιάο Γιν τού είπε ότι ήταν χριστιανή και μοιράζονταν μαζί του το ευαγγέλιο του Θεού των εσχάτων ημερών. Ο Κι Ζενγκ δέχτηκε με χαρά το έργο του Θεού. Οι δυο τους παρευρίσκονταν συχνά σε συγκεντρώσεις και διάβαζαν μαζί τον λόγο του Θεού - μιλούσαν για τα πάντα. Κάθε μέρα που περνούσε με τον Κι Ζενγκ ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα και συχνά ευχαριστούσε τον Θεό από καρδιάς για το ότι τον συνάντησε.

Θα μπορούσαν τα συναισθήματα αυτά να είναι λανθασμένα;

Όταν έγινε γνωστή η σχέση τους, η οικογένεια της Κιάο Γιν ήταν κάθετα αντίθετη και έκανε ό, τι μπορούσε για να τους χωρίσει, ακόμη και οι συγκάτοικοί της μάλιστα δεν εκτιμούσαν και πολύ τις προοπτικές τους. Η Κιάο Γιν δεν νοιαζόταν για την αντίδραση των άλλων και ήταν αποφασισμένη να μείνει με τον Κι Ζενγκ. Συνειδητοποιώντας ότι ήταν πραγματικά αποφασισμένη να σπαταλήσει τη ζωή της μαζί του, οι άνθρωποι γύρω της τής έδιναν «ευγενικές» συμβουλές.

«Κοίτα, η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σου δεν είναι κακή και είσαι όμορφη. Γιατί να βγαίνεις με κάποιον που είναι φτωχός; Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι η ζωή από δω και πέρα; Έτσι όπως είναι σήμερα η κοινωνία μας, αφού αποφοιτήσεις, δεν θα μπορέσεις να πετύχεις μια καλή δουλειά αν δεν μπορείς να κινήσεις κάποια νήματα. Πώς θα μπορούσε κάποιος χωρίς χρήματα ή επιρροή να έχει χρήσιμες επαφές; Αν μείνεις μαζί του, σού εγγυώμαι ότι δεν θα έχεις εύκολη ζωή. Έχω έναν φίλο που είναι ψηλός, πλούσιος και όμορφος - θα σου τον γνωρίσω. Εφόσον είσαι διατεθειμένη να τα χαλάσεις με τον Κι Ζενγκ, εσείς οι δυο σίγουρα αξίζετε μια ευκαιρία».

«Δεν είναι διαχρονική επιθυμία μιας γυναίκας να βρει έναν καλό σύντροφο; Δες απλά πόσο κοστίζουν σήμερα ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. Εάν είσαι με κάποιον που δεν έχει τίποτε άλλο εκτός από το ρούχο που φοράει, θα πρέπει να αγωνίζεσαι για χρόνια και χρόνια για να τα πάρεις αυτά τα πράγματα. Κι έπειτα, όταν θα έχεις παιδί, θα είναι ακόμη δυσκολότερο!»

«Πρέπει να είσαι ρεαλίστρια. Ο Κι Ζενγκ πραγματικά τρέφει αισθήματα για σένα, μπορείτε όμως τώρα με τα μεταξύ σας αισθήματα να πληρώνετε τους λογαριασμούς; Μπορεί να σου προσφέρει μια άνετη ζωή; Ξέρεις τι λένε - η αγάπη δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη αν το ντουλάπι σου είναι άδειο. Όσο είσαι ακόμη νέα, βρες κάποιον από οικογένεια με λεφτά».

Η Κιάο Γιν άκουγε πολλά σαν αυτό και, ενώ επιφανειακά φαινόταν να τα απορρίπτει όλα αυτά και να αρνείται να τα χαλάσει με τον Κι Ζενγκ, ένας σπόρος αμφιβολίας φύτρωσε στην καρδιά της και διαπίστωσε ότι οι συγκάτοικοί της Γιαογιάο και Ζιαοβέν είχαν περάσει από διάφορους φίλους από τότε που ξεκίνησαν το κολέγιο, με τον καθένα πλουσιότερο και πιο χαρισματικό από τον προηγούμενο. Έβγαιναν ραντεβού σε φανταχτερά εστιατόρια και, ακόμη κι όταν δεν ήταν κάποια ιδιαίτερη περίσταση, οι φίλοι τους τούς έστελναν μεγάλες ανθοδέσμες από μπλε τριαντάφυλλα, ή ακόμη και κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια επώνυμης μάρκας και άλλα πολυτελή προϊόντα. Μερικές φορές μάλιστα τις έπαιρναν και τις πήγαιναν κάπου με αυτοκίνητο. Ήταν πραγματικά ρομαντικό και εντυπωσιακό. Το γεγονός αυτό ιδιαίτερα γέννησε στην Κιάο Γιν ένα παράξενο αίσθημα φθόνου, αλλά και ζήλιας. Προτού το καταλάβει, η Κιάο Γιν άρχισε να αισθάνεται δυσαρεστημένη με τον Κι Ζενγκ. Μολονότι ήταν πολύ ευγενικός και πραγματικά αφοσιωμένος σε αυτήν, ήταν πολύ προσγειωμένος και λιτός στην καθημερινή του ζωή. Πάντα έβγαιναν μόνο φθηνά ραντεβού, πηγαίνοντας σε δωρεάν πάρκα και παίρνοντας σνακ από τους πάγκους του δρόμου. Δεν υπήρχαν πολυτελή δώρα ή εστιατόρια κλάσης - δεν είχε βιώσει ποτέ αυτά τα πράγματα. Όταν τον έβγαζε για δείπνο με φίλες, ήταν πάντοτε ένα σκαλί παρακάτω από τους φίλους των φίλων της. Αναλογιζόμενη όλα αυτά τα πράγματα, η Κιάο Γιν αισθανόταν όλο και περισσότερη δυσαρέσκεια.

Την εποχή εκείνη οι φίλες της μιλούσαν όλες για το πώς οι φίλοι τους τούς είχαν υποσχεθεί να τους αγοράσουν σπίτι και αυτοκίνητο αφού παντρευτούν, ενώ αυτό που πραγματικά ξεχώριζε ήταν ότι η ξαδέλφη της είχε έναν φίλο που είχε ήδη δύο σπίτια. Αισθανόταν πραγματικά αναστατωμένη κάθε φορά που η οικογένειά της συνέκρινε τον φίλο της ξαδέλφης της με τον Κι Ζενγκ. Μετά από αυτό, η Κιάο Γιν συνέχισε να προσπαθεί να ανακαλύψει τι αποταμιεύσεις είχαν οι γονείς του Κι Ζενγκ και αν θα μπορούσαν να τους αγοράσουν σπίτι και αυτοκίνητο εάν παντρευόντουσαν. Κάθε φορά που ανακινούσε αυτό το θέμα, τον έφερνε σε πραγματικά δύσκολη θέση: εξηγούσε με ήσυχη φωνή ότι οι γονείς του δεν είχαν χρήματα, κι έπειτα συνέχιζε με πιο δυνατή φωνή λέγοντας ότι στο μέλλον θα δουλέψει σκληρά για να κερδίσει χρήματα. Κάθε φορά που τον άκουγε να το λέει αυτό, η Κιάο Γιν αισθανόταν μια ανεξήγητη οργή και συχνά ούτε καν του έδινε σημασία. Γινόταν έξω φρενών για τουλάχιστον μερικές ώρες, μερικές φορές για μια μέρα ή δύο. Όσα της έλεγαν οι πιο οικείοι της ήταν πάντοτε μες στο μυαλό της κι άρχισε να σκέφτεται ότι αν μπορούσε να βρει κάποιον από ευκατάστατη οικογένεια, θα είχε μια πολύ πιο άνετη ζωή, αν όμως παντρευόταν κάποιον φτωχό και ξεκινούσε χωρίς τίποτα, δεν θα ήταν αυτό μια απώλεια;

Σε κάποια στιγμή τα πράγματα της κάποτε ευτυχισμένης ερωτικής σχέσης τους έγιναν πολύ περίπλοκα κι ακολούθησαν συγκρούσεις. Κάθε φορά που η Κιάο Γιν αναστατωνόταν με το τίποτα, ο Κι Ζενγκ ήταν απίστευτα υπομονετικός μαζί της και προσπαθούσε να σκέφτεται τρόπους να την καθησυχάσει, μερικές φορές όμως βόγκαγε και στέναζε, και μούτρωνε. Η Κιάο Γιν μπορούσε να δει ότι ο Κι Ζενγκ ήταν καλός μαζί της. Όταν ήταν αναστατωμένος και δεν μιλούσε αισθανόταν πραγματικά ένοχη και δεν μπορούσε να μην αναρωτηθεί: Πώς γίνεται να μην είμαι και πάλι ικανοποιημένη με έναν τόσο καλό φίλο; Δεν ήθελε να τον πληγώνει άλλο, δεν ήταν όμως και πρόθυμη να ζήσει μια μέση ζωή.

Ο λόγος του Θεού αποκαλύπτει τη ρίζα του ανθρώπινου πόνου

Βυθισμένη στον πόνο, η Κιάο Γιν ήλθε ενώπιον του Θεού και μοιράστηκε μαζί Του τα προβλήματα που είχε μέσα στην καρδιά της. Διάβασε τα εξής λόγια του Θεού: «Το ρητό "το χρήμα κινεί τον κόσμο" είναι η φιλοσοφία του Σατανά και επικρατεί σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία. Μπορείτε να πείτε ότι είναι μια τάση, επειδή αυτό έχει ενσταλαχτεί στην καρδιά του καθενός, και έχει τώρα εδραιωθεί στην καρδιά τους. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν από το να μην πιστεύουν σ' αυτό το ρητό, μέχρι να φτάσουν σταδιακά να το συνηθίσουν, σε σημείο που όταν ήρθαν σε επαφή με την πραγματική ζωή, να το εγκρίνουν νοερά, στη συνέχεια αναγνώρισαν την ύπαρξη και, τελικά, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην έγκρισή του. Δεν είναι η διαδικασία με την οποία διαφθείρει ο Σατανάς τους ανθρώπους; [...] Τι αποφέρουν στους ανθρώπους αυτό το ρητό και αυτή η τάση; Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η απόκτηση χρημάτων αξίζει κάθε θυσία; Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θυσιάζουν την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά τους, κατά την επιδίωξη να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα;» «Αυτού του είδους οι τάσεις, η μία μετά την άλλη, τους ανθρώπους που δεν έχουν νου υγιή εν σώματι υγιεί, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την αλήθεια, που δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό, τους κάνουν να αποδέχονται πρόθυμα τις όποιες τάσεις, τις απόψεις για τη ζωή και τις αξίες που προέρχονται από τον Σατανά. Αποδέχονται ό,τι τους λέει ο Σατανάς σχετικά με την προσέγγιση που πρέπει να έχουν απέναντι στη ζωή και τον τρόπο ζωής που τους «χαρίζει» ο Σατανάς. Δεν έχουν τη δύναμη ούτε την ικανότητα, πόσο μάλλον την επίγνωση, για να αντισταθούν».

Ο λόγος του Θεού ήταν μια ξαφνική αφύπνιση για την Κιάο Γιν. Συνειδητοποίησε ότι ο Σατανάς χρησιμοποιεί τα χρήματα για να κυβερνά και να διαφθείρει τους ανθρώπους και ότι τους ενσταλάζει σκέψεις και ιδέες όπως: «Το χρήμα κινεί τον κόσμο» και «Το χρήμα προηγείται» Αυτό στρεβλώνει εντελώς τις απόψεις των ανθρώπων για τη ζωή και τις αξίες του γάμου. Οι άνθρωποι αναζητούσαν συνήθως γαμήλια αρμονία και ήθελαν να γεράσουν μαζί, όμως καθώς η διαφθορά του ανθρώπου από τον Σατανά βαθαίνει όλο και περισσότερο και οι άνθρωποι δέχονται τις ιδέες του Σατανά -όπως «Καλύτερα να κλαις μέσα σε μια BMW παρά να γελάς επάνω σε ποδήλατο» και «Η αγάπη δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο αν το ντουλάπι σου είναι άδειο»-, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να λατρεύουν τον πλούτο και να είναι άπληστοι όσον αφορά τις υλικές απολαύσεις. Όταν αναζητούν σύντροφο, εστιάζουν στο εάν έχει χρήματα και επιρροή, πιστεύοντας ότι ένας γάμος μπορεί να είναι ευτυχισμένος μόνον εάν είναι εύποροι. Υπό τον έλεγχο τέτοιου είδους σκέψης, οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο επιφανειακοί και άπληστοι και οι γυναίκες συναναστρέφονται οποιονδήποτε έχει χρήματα, ενώ οι άνδρες συναναστρέφονται με όποια είναι όμορφη. Στη συνέχεια, απλώς ψάχνουν κάποιον άλλον εάν τα χαλάσουν και ξαναπαντρεύονται εάν πάρουν διαζύγιο. Δεν υπάρχει πια πραγματική αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, απλά παροδικό πάθος και το αίσθημα του νέου, ακόμα δε περισσότερο χρησιμοποιούν και εξαπατούν ο ένας τον άλλο. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται συντετριμμένοι και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ορισμένοι ακόμη και να αυτοκτονούν ή να σκοτώνουν άλλους. Δεν είναι όλα αυτά αποτέλεσμα της διαφθοράς από τον Σατανά; Πώς θα μπορούσαν να βρουν την ευτυχία με αυτόν τον τρόπο; Η Κιάο Γιν σκέφτηκε τη συγκάτοικό της Γιαογιάο. Επιδιώκοντας μια άνετη ζωή, ήθελε πάντοτε να βρει έναν πλούσιο τύπο να βγαίνει, μολονότι όμως είχε γνωρίσει κάποιους με λεφτά και είχε πάρει μια γεύση αυτού του τρόπου ζωής με έναν απύθμενο τραπεζικό λογαριασμό, δεν ήταν ούτε κατά διάνοια ευτυχισμένη. Είχε πιεί αμέτρητες νύχτες μέχρι να πέσει σε λήθαργο κι έπειτα επέστρεφε στους κοιτώνες κλαίγοντας και φωνάζοντας ότι αυτοί οι τύποι απλά έπαιζαν μαζί της και κανείς δεν έτρεφε πραγματικά αισθήματα γι' αυτή. Υπήρχε και η Ζιαοβέν - ήταν πραγματικά όμορφη και ήθελε κι αυτή να βρει κάποιον με χρήματα. Όλα εκείνα τα χρόνια έβγαινε με κάποιους, όμως πάντοτε τα χάλαγε μαζί τους επειδή δεν μπορούσαν να της προσφέρουν το είδος ζωής που ήθελε. Ποτέ δεν είχε σταθερή σχέση και πάντοτε μοιραζόταν τα προβλήματά της με τους γύρω της. Βλέποντας πόσο επώδυνη ήταν η ζωή των φίλων της, η Κιάο Γιν διαπίστωσε πραγματικά ότι το να βασίζει τη ζωή της στη φιλοσοφία του Σατανά δεν θα της απέφερε ευτυχία, αλλά με τον τρόπο αυτό θα εξαχρειωνόταν ολοένα και περισσότερο, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην άβυσσο του κακού.

Η Κιάο Γιν σκέφτηκε ξανά τη σχέση της με τον Κι Ζενγκ όχι και πολύ καιρό πριν. Φρόντιζαν και εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλον. Δεν προσπαθούσαν να έχουν το πάνω χέρι με άλλους ανθρώπους. Αυτού του είδους η αγνή σχέση την έκανε να αισθάνεται πραγματικά ανέμελη, πραγματικά ευτυχισμένη. Όμως δεν καταλάβαινε την αλήθεια, ούτε μπορούσε να διακρίνει τις απόψεις εκείνες με τις οποίες ο Σατανάς κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους. Τα λόγια των οικείων της χτύπησαν μια χορδή της επιθυμίας της για χρήματα και αντικείμενα και άρχισε σταδιακά να υιοθετεί το πρότυπο ότι ο σύζυγος πρέπει να είναι πλούσιος. Άρχισε να αισθάνεται ότι το μόνο έξυπνο πράγμα που είχε να κάνει ήταν να βρει κάποιον τέτοιο. Τότε, όχι μόνο δεν θα χρειαζόταν να εργάζεται η ίδια του σκοτωμού, αλλά θα ζούσε μια πραγματικά άνετη ζωή. Θα ήταν σε θέση να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία της κι όλοι γύρω της θα την είχαν σε υπόληψη. Εφόσον ο Κι Ζενγκ δεν μπορούσε να ικανοποιήσει αυτήν την επιθυμία της, αισθανόταν αναστατωμένη, σαν να είχε αδικηθεί, και πολύ συχνά έχανε την ψυχραιμία της μαζί του και του ασκούσε μεγάλη πίεση. Αμφιταλαντευόταν μάλιστα μέσα της, αβέβαιη για το εάν θα έπρεπε να συνεχίσει τη σχέση τους. Η Κιάο Γιν αισθανόταν τρομερά όταν τα σκεφτόταν όλα αυτά. Όχι μόνο υπέφερε ακολουθώντας αυτήν τη σατανική φιλοσοφία, αλλά είχε πληγώσει και τον Κι Ζενγκ. Αισθανόταν πολύ χαζή, πολύ επιφανειακή, χαιρόταν όμως και που ήταν σε θέση να έλθει ενώπιον του Θεού και, διαβάζοντας τον λόγο Του, να μάθει να διακρίνει τις μεθόδους και τις τακτικές του Σατανά για τη διαφθορά των ανθρώπων. Διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να αντέξει τις δοκιμές και τους πειρασμούς και θα είχε αποδεχθεί τις κακές τάσεις και τις λανθασμένες εκείνες ιδέες για τον γάμο, θα είχε βυθιστεί στη δίνη της αναζήτησης του πλούτου και των υλικών αντικειμένων, θα εξαχρειωνόταν ολοένα και περισσότερο, θα την κορόιδευε και θα την παρέβλαπτε ο Σατανάς.

Η ευτυχία ήταν εκεί όλη αυτήν την ώρα

Διαβάζοντας τον λόγο του Θεού, η Κιάο Γιν μπόρεσε να διακρίνει τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο Σατανάς για να διαφθείρει την ανθρωπότητα. Είπε μέσα της ότι, κατά την επιλογή συντρόφου, θα πρέπει να αναζητήσει το θέλημα του Θεού και να μην ακολουθήσει κακές σκέψεις και απόψεις του Σατανά. Είδε ένα χωρίο από ένα κήρυγμα σχετικά με την είσοδο στη ζωή: «Αν η άποψή σας για τη ζωή και οι αξίες σας συμφωνούν με το θέλημα του Θεού και βασίζονται στην αλήθεια, τότε το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε είναι ο αληθινός δρόμος της ζωής και η ζωή σας θα είναι ευτυχισμένη. Αν ο σύντροφος που έχετε επιλέξει ανήκει στον Σατανά και βαδίζει στο μονοπάτι του Σατανά, τότε αυτό το είδος γάμου δεν είναι βιώσιμο: είναι ένας γάμος όπου μοιράζεστε μεν το ίδιο κρεβάτι, κάνετε όμως διαφορετικά όνειρα και θα ζήσετε κι οι δυο σας μέσα στον πόνο. Δεν είναι έτσι; Επομένως, το είδος της άποψης για τη ζωή και οι αξίες που έχουν οι άνθρωποι είναι πολύ σημαντικά».

Κατάλαβε από τη συναναστροφή αυτή ότι η βασική αρχή που διέπει την εξεύρεση συντρόφου είναι να αναζητήσεις κάποιον που έχει τις ίδιες αξίες και βρίσκεται στο ίδιο μονοπάτι. Μόνον αυτό είναι πολύ κρίσιμης σημασίας. Η Βίβλος λέει: «Μη ομοζυγείτε με τους απίστους·» (2Κορ. 6:14). Αυτό της έδειξε ότι οι πιστοί και οι άπιστοι βρίσκονται σε διαφορετικά μονοπάτια, και ότι αν εισέρχονταν σε ένωση με έναν άπιστο, αναπόφευκτα θα επηρεάζονταν από αυτόν και η πρόοδός της στη ζωή θα παρεμποδίζονταν. Κατά την επιλογή συντρόφου, έπρεπε να εξετάσει την ανθρώπινη φύση και τον χαρακτήρα του ατόμου, αν η σχέση της μαζί του θα ωφελούσε την πίστη της, αν μιλούσαν την ίδια «γλώσσα» και βρίσκονταν στο ίδιο μονοπάτι. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, εάν εξέταζε μόνο την εξωτερική εμφάνιση κάποιου και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, μετά τον γάμο η έλλειψη κοινών στοιχείων θα προκαλούσε πόνο. Σκέφτηκε πώς, ανάμεσα σε μια τεράστια ανθρωποθάλασσα, ο Θεός έφερε τον Κι Ζενγκ στη ζωή της. Αν και δεν προέρχονταν από οικογένεια με επιρροή και δεν μπορούσε να της προσφέρει έναν πλούσιο τρόπο ζωής, ήταν πολύ ευγενικός και, όχι μόνο υποστήριζε την πίστη της στον Θεό, αλλά και ο ίδιος ήταν έτοιμος να Τον πιστέψει και να Τον ακολουθήσει. Αφότου ο Κι Ζενγκ διάβασε τον λόγο του Θεού που αποκαλύπτει τη διαφθορά του ανθρώπου από τον Σατανά, άρχισε να διακρίνει κάπως τα αρνητικά πράγματα και η καρδιά του έγινε λίγο ευλαβική για τον Θεό. Ποτέ δεν πήγαινε σε νυχτερινά κέντρα με τους συμμαθητές του και περνούσε χρόνο μαζί της σε κάθε ευκαιρία. Επίσης διάβαζαν τον λόγο του Θεού μαζί. Δεν σήμαινε αυτό ότι είχαν τις ίδιες αξίες και ήταν στο ίδιο μονοπάτι; Καθώς τα σκεφτόταν όλα αυτά, ένα χαμόγελο ευχαρίστησης απλώθηκε στο πρόσωπο της Κιάο Γιν και είδε ότι αυτό που ο Θεός είχε κανονίσει για εκείνη ήταν το καλύτερο. Αυτό το είδος ευτυχίας είναι κάτι που δεν μπορεί να αγοράσει κανένα χρηματικό ποσό, και ήξερε ότι έπρεπε να το εκτιμά απολύτως. Η Κιάο Γιν συγκινήθηκε - το να έχει επιλεγεί και να σωθεί από τον Δημιουργό και να αποφύγει τόση πολλή ζημιά και χειραγώγηση του Σατανά υπό την καθοδήγηση του Θεού ήταν απίστευτη τύχη. Ήξερε ότι ήθελε να βαδίσει το μονοπάτι της πίστης χέρι-χέρι με τον Κι Ζενγκ.

Στο τελευταίο έτος της, ο πατέρας της είχε μια συζήτηση μαζί της και είπε πολύ σοβαρά: «Σχεδιάζεις πραγματικά να σπαταλήσεις τη ζωή σου με τον Κι Ζενγκ; Τα χρήματα δεν είναι το παν, όμως χωρίς χρήματα δεν υπάρχει τίποτα. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να τυφλώνεται από την αγάπη».

Η Κιάο Γιν το αντέκρουσε αυτό πολύ ήρεμα. «Μπαμπά, ξέρεις καλύτερα από μένα πώς είναι σήμερα η κοινωνία μας. Πολλοί πιστεύουν ότι το να βρεις ένα πλούσιο αγόρι θα φέρει την αληθινή ευτυχία, όμως αυτό το είδος σχέσης χτίζεται απλώς επάνω στο θεμέλιο του πλούτου, χωρίς καθόλου πραγματική αγάπη. Μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος με τέτοιου είδους αγάπη και γάμο; Τα ποσοστά διαζυγίων απογειώνονται και κανείς πια δεν είναι τίμιος στις σχέσεις του με τον άλλο. Προδίδουν ο ένας τον άλλον και πολλοί άνθρωποι ζουν μια κενή, επώδυνη ζωή. Δεν πιστεύεις πραγματικά ότι το να έχεις χρήματα σημαίνει κι ότι είσαι ευτυχισμένος, έτσι δεν είναι; Θέλεις να παντρευτώ κάποιον με χρήματα ή κάποιον με αληθινά αισθήματα για μένα;»

«Καλώς, έχεις τη δική σου ζωή να ζήσεις. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις». Βλέποντας ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ο πατέρας της σηκώθηκε κι έφυγε. Μετά από αυτό, ο πατέρας της Κιάο Γιν δεν προσπάθησε ποτέ ξανά να την αποτρέψει από το να μείνει με τον Κι Ζενγκ. Η σχέση τους ήταν εξίσου υπέροχη όπως ήταν και στην αρχή και συνήθως είχε ένα χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπό της. Μία μέρα, είχε μια σοβαρή συζήτηση με τον Κι Ζενγκ. «Στο παρελθόν, δεν καταλάβαινα την αλήθεια, αλλά αποδεχόμουν τη σκέψη του Σατανά που με είχε διαποτίσει. Νόμιζα ότι αληθινή ευτυχία θα ήταν να βρω κάποιον που θα είναι ψηλός, πλούσιος και όμορφος. Ο λόγος του Θεού με έκανε να συνειδητοποιήσω τον παραλογισμό αυτής της σκέψης και έμαθα ότι η πραγματική ευτυχία δεν βασίζεται σε αντικείμενα ή τον πλούτο. Όσο έχουμε φαγητό και ρούχα, είναι αρκετό για μένα. Όσο αναζητούμε την αλήθεια και μια αλλαγή στη διάθεση ώστε να μπορέσουμε να εξαγνιστούμε από τον Θεό, όσο βαδίζουμε στο μονοπάτι της πίστης ομόψυχα κι ομόφωνα, αυτή είναι όλη η ευτυχία που θέλω». Ακούγοντάς τα αυτά, ο Κι Ζενγκ συγκινήθηκε πολύ και χαμογέλασε με ανακούφιση.

Μετά από αυτό, οι δυο τους διάβαζαν συχνά τον λόγο του Θεού μαζί και ανοίγονταν ο ένας στον άλλο για όποιες σκέψεις ή δυσκολίες είχαν, ανταλλάσσοντας τις εσωτερικές τους σκέψεις. Έγιναν αξιοζήλευτο ζευγάρι και όσοι ήταν γύρω από την Κιάο Γιν τη ρωτούσαν συχνά: «Κιάο Γιν, η σχέση σου με τον Κι Ζενγκ είναι αξιοζήλευτη! Μπορείς να κοιτάζεις το τηλέφωνό του οποιαδήποτε στιγμή, και σου λέει ακόμη και τον κωδικό πρόσβασης στις εφαρμογές συνομιλίας του. Δεν έχετε μυστικά μεταξύ σας. Πώς εμπιστεύεστε οι δυο σας τόσο πολύ ο ένας τον άλλο;» Κάθε φορά που το ακούει αυτό, η Κιάο Γιν ευχαριστεί τον Θεό μέσα από την καρδιά της για το ότι τους πήρε και τους δυο τους στον οίκο Του ώστε να μπορέσουν να αποδεχθούν τη σωτηρία Του. Ευχαριστεί τον Θεό που τους καθοδηγεί να ανοίγονται ειλικρινά ο ένας στον άλλο και να επιδιώκουν να είναι ειλικρινείς. Ευχαριστεί επίσης τον Θεό για την έγκαιρη καθοδήγησή Του και τη βοήθεια προς αυτή προκειμένου να αποκτήσει τη σωστή προοπτική για την αγάπη και τον γάμο και να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή.

Από τη Σε Κι

♡♡♡ ════♡♡♡ ═════ ♡♡♡ ════ ♡♡♡

Συνιστώμενο άρθρο: Πώς τα προβλήματα γάμου λύνονται; Αυτή δοκιμάζει έτσι...(1)

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε