Ο Θεός θέσπισε τον νόμο για να οδηγήσει την ανθρώπινη ζωή - επέτρεψε στους ανθρώπους να γνωρίζουν τις αμαρτίες

2020-05-25

Αφού η ανθρωπότητα είχε διαφθαρεί από τον σατανά, δεν ήξερε πώς να ζει και πώς να λατρεύει τον Θεό. Ο Θεός αγαπά την ανθρωπότητα και, για να σώσει την ανθρωπότητα, άρχισε να επιτελέσει το έργο της Εποχής του Νόμου. Τότε πώς ο Θεός οδήγησε τους ανθρώπους της Εποχής του Νόμου να μάθουν να ζουν και να λατρεύουν τον Θεό; Ας δούμε δύο παραγράφους, θα καταλάβουμε.

«Στην αρχή, η καθοδήγηση του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της Εποχής του Νόμου της Παλαιάς Διαθήκης ήταν σαν να καθοδηγούσε τη ζωή ενός παιδιού. Η ανθρωπότητα στις αρχές μόλις είχε γεννηθεί από τον Ιεχωβά. Ήταν οι Ισραηλίτες. Δεν κατανοούσαν πώς να σέβονται τον Θεό ή πώς να ζουν στη γη».

«Οι πρώτοι άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτα, οπότε ο Θεός έπρεπε να αρχίσει να διδάσκει τον άνθρωπο τις πιο επιφανειακές και βασικές αρχές για επιβίωση και τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη ζωή, να διαποτίζει την καρδιά του ανθρώπου σταδιακά με αυτά τα πράγματα και να επιτρέπει στον άνθρωπο να κατανοεί σταδιακά τον Θεό, να εκτιμά και να κατανοεί σταδιακά την ηγεσία του Θεού και μια βασική έννοια της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και Θεού, μέσω αυτών των κανονισμών, και μέσω αυτών των κανόνων, οι οποίοι ήταν φτιαγμένοι από λέξεις. Αφού πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα, μόνο τότε ήταν σε θέση ο Θεός να επιτελέσει, σιγά σιγά, το έργο που θα επιτελούσε αργότερα, οπότε αυτοί οι κανονισμοί και το έργο που επιτέλεσε ο Θεός κατά την Εποχή του Νόμου αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του έργου Του για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, και το πρώτο στάδιο του έργου στο σχέδιο διαχείρισης του Θεού».

Από αυτά τα λόγια, μπορούμε να δούμε ότι την Εποχή του Νόμου ο Θεός οδήγησε τα πρώτα ανθρώπινα όντα να ζουν στη γη. Με τη θέσπιση του Νόμου και των εντολών, είπε στους ανθρώπους την αρχή να είναι άνθρωποι, ποια πράγματα μπορούν να κάνουν και ποια όχι, πώς να λατρεύουν τον Θεό. Εάν οι άνθρωποι υπάκουσαν στον Νόμο, θα ήταν ευλογημένοι, εάν παραβίασαν τον Νόμο, θα αντιμετώπιζαν την κατάρα και τιμωρία του Θεού, έστι ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν τι είδους άνθρωποι ήταν ευλογημένοι και τι είδους άνθρωποι είχαν πρόβλημα. Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από τη θέσπιση του Νόμου από τον Θεό την Εποχή του Νόμου ήταν να επιτρέψει στους ανθρώπους να ξέρουν τι ήταν αμαρτία. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο του έργου του Θεού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Στο τέλος της Εποχής του Νόμου, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τηρούν τον Νόμο και όλοι αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της καταδίκης και της εκτέλεσης από τον Νόμο. Σε αυτή την περίπτωση, ο Θεός ξεκίνησε ένα νέο στάδιο του έργου... Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, παρακαλούμε συνεχίστε να προσέχετε τις ενημερωμένες αναρτήσεις.

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε