Μια συνάντηση διαφορετικού τύπου που με βοήθησε να κατανοήσω με νέο τρόπο τα ονόματα του Θεού

2019-12-14

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ βρισκόμουν στο πανεπιστήμιο, είχα την τύχη να ακούσω το ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού. Μέσα από συναντήσεις και την ανάγνωση της Βίβλου έμαθα ότι το όνομα του Θεού ήταν Ιησούς, ότι δημιούργησε τον ουρανό και τη γη, ότι είναι ο μόνος αληθινός Θεός που κυβερνά τα πάντα, ότι σταυρώθηκε για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, ότι είναι ο μοναδικός Σωτήρας μας και ότι πρέπει να υποστηρίζουμε το όνομα του Κυρίου ανά πάσα στιγμή, διότι η Βίβλος λέει: «Και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν». (Πράξ. 4:12). Συγκινημένη όπως ήμουν με το Άγιο Πνεύμα, επιθυμούσα διακαώς να διαβάσω περισσότερα στη Βίβλο και να παρευρεθώ σε συναντήσεις. Η καρδιά μου ήταν γεμάτη ειρήνη και χαρά.

Μετά, δεν ήξερα γιατί, όμως η εκκλησία μου ρήμαζε όλο και περισσότερο. Ο πάστοράς μου δεν είχε τίποτα να κηρύξει, υπήρχαν διαφωνίες και ζήλια μεταξύ των συναδέλφων μου και η πίστη και η αγάπη των πιστών ψυχράνθηκαν. Για να αναζητήσω το έργο του Αγίου Πνεύματος, επισκέφτηκα πολλές άλλες εκκλησίες, αυτό όμως που βρήκα ήταν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια πράγματα, γεγονός που μου προξένησε μεγάλη απογοήτευση. Στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, πήγα να ακούσω το κήρυγμα ενός διάσημου κήρυκα. Εκεί, συναντήθηκα με την αδελφή Γουέι. Τα πηγαίναμε καλά και κάναμε σε βάθος συζητήσεις. Αργότερα, η αδελφή Γουέι μού πρότεινε μια ιστοσελίδα όπου βρήκα και γράφτηκα σε μια τάξη μελέτης της Βίβλου και, εκεί, συναντήθηκα με έναν αδελφό που ονομάζονταν Πίτερ. Στις συναντήσεις μας για τη μελέτη της Βίβλου, ο αδελφός Πίτερ μάς μετέφερε συχνά τον λόγο του Κυρίου, όπως το πώς να κάνει κανείς το θέλημα του ουράνιου Πατέρα, τι είδους άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών, ποιες είναι οι σοφές παρθένοι, πώς να διακρίνουμε τη φωνή του Θεού και άλλα παρόμοια. Συναναστρεφόταν επίσης μαζί μας σχετικά με τους λόγους της ερήμωσης στην εκκλησία, το υπόβαθρο του έργου του Θεού στην Εποχή του Νόμου και την Εποχή της Χάριτος, τη σχέση μεταξύ των δύο Εποχών και πολλά άλλα θέματα που μου άνοιγαν τα μάτια. Με βοήθησε να καταλάβω πολλές πτυχές της αλήθειας που δεν είχα καταλάβει στο παρελθόν. Ήμουν πολύ χαρούμενη που παρευρισκόμουν σε μια σύναξη όπως αυτή, σαν να είχα την αίσθηση που είχα κάποτε όταν ήμουν νέα πιστή στον Κύριο. Η συνάντηση αυτή ήταν γεμάτη με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος κι ήμουν συγκινημένη κι ένιωθα να έχει πλουτίσει η καρδιά μου. Αργότερα, παρακολουθούσα συχνά τις συναντήσεις για τη μελέτη της Βίβλου, ελπίζοντας ότι θα μπορούσα να καταλάβω περισσότερο την αλήθεια και να κερδίσω περισσότερα εφόδια ζωής.

Γνωρίζοντας τη σχέση ανάμεσα στο όνομα του Θεού και το έργο Του

Σε μία συνάντηση, ο αδελφός Πίτερ είπε: «Σήμερα, βλέπουμε σκηνές ερήμωσης παντού στον θρησκευτικό κόσμο, οι πιστοί περνούν τη ζωή τους σε έναν κύκλο αμαρτίας και μετάνοιας και δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα δεσμά και τους περιορισμούς της αμαρτίας. Ο Θεός είπε: «Θέλετε λοιπόν είσθαι άγιοι, διότι άγιος είμαι εγώ» (Λευ. 11:45). Η Προς Εβραίους επιστολή 12:14 λέει επίσης: "Και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον," Ο Θεός είναι άγιος. Και εμείς είμαστε βρώμικοι και γεμάτοι από σατανικές διαθέσεις αλαζονείας και δολιότητας, όντας εγωιστές και κατάπτυστοι. Εκτός αυτού, ζούμε πάντα μέσα στην αμαρτία και συχνά λέμε ψέματα και εξαπατούμε. Όταν συναντάμε πράγματα που μας είναι δυσάρεστα ή όταν η οικογένειά μας δεν ζει ήρεμα, φτάνουμε στο σημείο ακόμη και να κατηγορούμε και να παρεξηγούμε τον Θεό. Είναι αδύνατον άνθρωποι σαν εμάς, που συχνά δεν μπορούμε παρά να αμαρτήσουμε και να αντισταθούμε στον Θεό, να επιλεγούμε για να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών. Έτσι, για να μας σώσει εντελώς από την αμαρτία, ο Θεός επιτελεί ένα στάδιο έργου τις έσχατες ημέρες για να άρει τις αμαρτίες μας, υπό το όνομα του Παντοδύναμου Θεού, ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε πλήρως από τα δεσμά και τον έλεγχο της αμαρτίας, να μεταμορφωθούμε και να εξαγνιστούμε από τον Θεό και να εισέλθουμε στη βασιλεία Του».

Τα λόγια του αδελφού Πίτερ μου προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη. Σκεφτόμουν: Πράγματι ζούμε σε μια κατάσταση διαρκούς αμαρτίας κι εξομολόγησης, αδυνατώντας να ξεφύγουμε από τα δεσμά της αμαρτίας και χωρίς τα αναγκαία για να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών. Μου φαινόταν μεν πιθανόν ότι ο Κύριος, με βάση τις ανάγκες της ανθρωπότητας, θα μπορούσε να επιτελεί νέο έργο για να άρει εντελώς τις αμαρτίες μας, πώς μπορούσε όμως να είναι δυνατόν ο Κύριος ν' αλλάξει το όνομά Του και να υιοθετήσει νέο όνομα; Για πάνω από 2.000 χρόνια, οι Χριστιανοί είχαν διατηρήσει και προσεύχονταν στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και μόνο πιστεύοντας και βασιζόμενοι στον Κύριο Ιησού μπορούσαμε να λάβουμε τη χάρη και τη σωτηρία. Πώς θα μπορούσε ο Κύριος ν' αλλάξει ενδεχομένως το όνομά Του; Μου ήταν αδύνατο να το δεχθώ και είπα: «Αδελφέ, η Βίβλος λέει: "Και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν". Αναφέρει σαφώς εδώ ότι δεν υπάρχει άλλο όνομα με το οποίο να μπορούμε να σωθούμε, παρά το Κύριος Ιησούς. Πώς μπορείς να λες ότι ο Κύριος θα έχει νέο όνομα και θα ονομάζεται Παντοδύναμος Θεός όταν επιστρέψει; Υπάρχει κάποια βάση στη Βίβλο γι' αυτήν τη συναναστροφή;»

Ο Πίτερ εξήγησε υπομονετικά: «Αδελφή, η Βίβλος ουσιαστικά περιέχει ήδη προφητείες που αναφέρουν ότι ο Κύριος θα έχει νέο όνομα όταν επιστρέψει τις έσχατες ημέρες. Ας διαβάσουμε μερικούς στίχους από τη Βίβλο. Η Αποκάλυψη 3:12 λέει: "Όστις νικά, θέλω κάμει αυτόν στύλον εν τω ναώ του Θεού μου, και δεν θέλει εξέλθει πλέον έξω, και θέλω γράψει επ' αυτόν το όνομα του Θεού μου και το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και το όνομά μου το νέον". Η Αποκάλυψη 1:8 λέει: "Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, λέγει ο Κύριος, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ". Η Αποκάλυψη 11:17 λέει: "Λέγοντες· Ευχαριστούμέν σοι, Κύριε Θεέ παντοκράτωρ, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, διότι έλαβες την δύναμίν σου την μεγάλην και εβασίλευσας," Και ο Ησαΐας 13:6 λέει: "Ολολύζετε, διότι η ημέρα του Κυρίου επλησίασε· θέλει ελθεί ως όλεθρος από του Παντοδυνάμου". Η Αποκάλυψη αναφέρει σαφώς "το νέο Μου όνομα", κάτι που σημαίνει ότι το νέο Του όνομα δεν θα είναι "Ιησούς", και οι ακόλουθοι στίχοι προφητεύουν το όνομα "ο Παντοδύναμος", μπορούμε λοιπόν να επιβεβαιώσουμε από αυτές τις προφητείες ότι όταν ο Κύριος Ιησούς επιστρέψει, θα έχει νέο όνομα και θα ονομάζεται Παντοδύναμος Θεός».

Ακούγοντας τη συναναστροφή του αδελφού Πίτερ, εξέτασα αυτούς τους στίχους στη Βίβλο και σκέφτηκα: «Ναι, η Αποκάλυψη αναφέρει σαφώς ότι ο Θεός θα έχει νέο όνομα, και πάρα πολλές προφητείες αναφέρουν «τον Παντοδύναμο». Φαίνεται ότι όταν ο Κύριος Ιησούς επιστρέψει, θα έχει νέο όνομα. Δεν μπορεί να είναι λάθος. Έχω διαβάσει τη Βίβλο πολλές φορές, γιατί δεν τους είχα παρατηρήσει αυτούς τους στίχους στο παρελθόν;» Συγκλονίστηκα ιδιαίτερα από τον στίχο: «Ολολύζετε, διότι η ημέρα του Κυρίου επλησίασε· θέλει ελθεί ως όλεθρος από του Παντοδυνάμου». Ο Παντοδύναμος Θεός θα επιτελέσει το έργο της καταστροφής του κόσμου, κι όχι ο Κύριος Ιησούς! Η σκέψη και με συγκλόνισε και με ενθουσίασε. Ζούμε ήδη τις έσχατες ημέρες και οι κάθε είδους καταστροφές γίνονται όλο και χειρότερες, άρα θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι ο Κύριος έχει ήδη επιστρέψει και ονομάζεται Παντοδύναμος Θεός; Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, αποφάσισα να εξετάσω σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα και να το διερευνήσω περαιτέρω.

Εκείνη τη στιγμή, ο αδελφός Πίτερ είπε: «Αδελφή, θα σου διαβάσω μερικά ακόμη αποσπάσματα του λόγου του Θεού. Μετά από αυτό, θα καταλάβεις σαφέστερα την αλήθεια για τα ονόματα του Θεού. Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: "Κάποιοι λένε ότι το όνομα του Θεού δεν αλλάζει, οπότε γιατί το όνομα του Ιεχωβά έγινε Ιησούς; Οι προφητείες μιλούσαν για τον ερχομό του Μεσσία, οπότε γιατί ήρθε ένας άνθρωπος με το όνομα Ιησούς; Γιατί άλλαξε το όνομα του Θεού; Αυτό το έργο δεν επιτελέσθηκε πριν από πολύ καιρό; Δεν μπορεί ο Θεός να κάνει σήμερα ένα νέο έργο; Το έργο του χθες μπορεί να αλλάξει και το έργο του Ιησού μπορεί να ακολουθήσει αυτό του Ιεχωβά. Δεν μπορεί, τότε, ένα άλλο έργο να διαδεχθεί το έργο του Ιησού; Αν το όνομα του Ιεχωβά μπορεί να αλλάξει σε Ιησούς, τότε δεν μπορεί και το όνομα του Ιησού να αλλάξει; Αυτό δεν είναι ασύνηθες, και οι άνθρωποι έχουν αυτήν την εντύπωση μόνο εξαιτίας της απλότητας του νου τους". («Πώς μπορεί ο άνθρωπος που έχει ορίσει τον Θεό σύμφωνα με τις αντιλήψεις του, να λάβει τις αποκαλύψεις του Θεού;» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). "Πώς γίνεται ο Ιεχωβά και ο Ιησούς να είναι ένα, αλλά να αποκαλούνται με διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικές εποχές; Δεν συμβαίνει αυτό επειδή είναι διαφορετική η εποχή του έργου Τους; Μπορεί ένα και μόνο όνομα να αντιπροσωπεύει τον Θεό στην ολότητά Του;" («Το όραμα του έργου του Θεού (3)» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). "Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Θεός δεν είχε αρχικά κανένα όνομα. Έλαβε μόνο ένα ή δύο ή πολλά ονόματα επειδή είχε έργο να επιτελέσει και έπρεπε να διαχειριστεί την ανθρωπότητα. Όποιο κι αν είναι το όνομα με το οποίο αποκαλείται δεν το επέλεξε ελεύθερα ο ίδιος; Θα χρειαζόταν εσένα - ένα από τα πλάσματα Του - να το αποφασίσει; Το όνομα με το οποίο αποκαλείται ο Θεός είναι ένα όνομα που συμφωνεί με το τι είναι ικανός να συλλάβει ο άνθρωπος, με την ανθρώπινη γλώσσα, αλλά αυτό το όνομα δεν είναι κάτι που μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος". («Το όραμα του έργου του Θεού (3)» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Αφού διάβασε τον λόγο του Θεού, ο αδελφός Πίτερ συναναστράφηκε ως εξής μαζί μου: «Ο Θεός λέει σαφώς ότι αρχικά δεν είχε όνομα. Μόνον επειδή ο Θεός θα επιτελούσε το έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας, υιοθέτησε διαφορετικά ονόματα για να εκπροσωπούν το έργο της εκάστοτε εποχής. Το όνομα του Θεού επικαιροποιείται ανάλογα με το έργο Του. Όπως και στην Εποχή του Νόμου, όταν ο Θεός εξέδιδε νόμους και εντολές και καθοδηγούσε τον άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή, ο Θεός ονομαζόταν Ιεχωβά. Όταν έφτασε η Εποχή της Χάριτος, ο Θεός επιτέλεσε το έργο της λύτρωσης της ανθρωπότητας. Το έργο του Θεού άλλαξε, οπότε το όνομά Του έγινε Ιησούς. Κατά τις έσχατες ημέρες, ο Θεός επιτελεί το έργο της κρίσης ξεκινώντας από τον οίκο Του. Πρόκειται για μια νέα και βελτιωμένη μορφή έργου και το όνομα του Θεού σίγουρα αλλάζει. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί ν' αλλάζει το όνομα του Θεού, αυτό οφείλεται στις ανάγκες του έργου κι εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουμε, και πολύ λιγότερο να χρησιμοποιούμε τις αντιλήψεις και τις φαντασιοκοπίες μας για να οριοθετήσουμε τον Θεό. Διαφορετικά, είμαστε εντελώς παράλογοι. Η Βίβλος λέει: "Τις εμέτρησε τα ύδατα εν τω κοιλώματι της χειρός αυτού και εστάθμισε τους ουρανούς με την σπιθαμήν ... Τις εστάθμισε το πνεύμα του Κυρίου ή έγεινε σύμβουλος αυτού και, εδίδαξεν αυτόν;" (Ησ. 40:12, 13). Ο Θεός είναι ο Δημιουργός και Κυρίαρχος των ουρανών και της γης και όλων των πραγμάτων. Οι σκέψεις του Θεού είναι υψηλότερες από τις σκέψεις του ανθρώπου. Ανεξάρτητα από το αν ο Θεός έχει όνομα ή υιοθετεί ένα νέο όνομα, όλα περιέχουν τη σοφία Του, κι εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να το διανοηθούμε αυτό. Επομένως, μόνον εάν διατηρήσουμε ταπεινή την καρδιά μας και μέσω της αναζήτησης μπορούμε να κατανοήσουμε τα μυστήρια αυτά και να βρούμε τα αποτυπώματα του Θεού και να επιτύχουμε τη σωτηρία Του τις έσχατες ημέρες».

Η καρδιά μου ξαλάφρωσε όταν άκουσα τη συναναστροφή του αδελφού Πίτερ και είπα με χαρά: «Καταλαβαίνω, το έργο του Θεού δεν είναι αμετάβλητο και το όνομά Του αλλάζει ανάλογα με το έργο Του. Ο Θεός δεν εμμένει στο παλιό κι όταν αλλάζει το έργο του Θεού, αλλάζει και τ' όνομά Του. Φαίνεται ότι πραγματικά χρειάζεται να μάθω να είμαι μια έξυπνη παρθένος και να έχω ταπεινή καρδιά που αναζητά το έργο του Θεού των εσχάτων ημερών!»

Κατανόηση της σημασίας των ονομάτων του Θεού

Όταν ο αδελφός Πίτερ άκουσε τι είχα καταλάβει, χάρηκε πολύ και εξέφρασε με ενθουσιασμό τις ευχαριστίες του προς τον Θεό. Όταν στάθμισα τον λόγο του Παντοδύναμου Θεού και τα όσα μου είχε πει συναναστρεφόμενος ο αδελφός Πίτερ, σκέφτηκα: Αφού ο Θεός χρησιμοποιεί διαφορετικά ονόματα σε κάθε εποχή σύμφωνα με το έργο Του, ποια είναι η σημασία των ονομάτων αυτών;» Όταν το σκέφτηκα αυτό, μίλησα ανοιχτά για τη σύγχυσή μου σχετικά με το θέμα.

Ακούγοντάς το αυτό, ο αδελφός Πίτερ είπε: «Αδελφή, η απάντηση στην ερώτηση αυτή δίνεται σαφέστατα στον λόγο του Παντοδύναμου Θεού, οπότε ας διαβάσουμε μερικά αποσπάσματα από τον λόγο του Θεού. Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: "«Ιεχωβά» είναι το όνομα που πήρα κατά τη διάρκεια του έργου Μου στο Ισραήλ, και σημαίνει ο Θεός των Ισραηλιτών (ο εκλεκτός λαός του Θεού) ο οποίος μπορεί να λυπηθεί τον άνθρωπο, να καταραστεί τον άνθρωπο και να καθοδηγήσει τη ζωή του ανθρώπου. Σημαίνει τον Θεό που κατέχει μεγάλη δύναμη και είναι γεμάτος σοφία. Ο «Ιησούς» είναι ο Εμμανουήλ και σημαίνει την προσφορά περί αμαρτίας που είναι γεμάτη αγάπη, γεμάτη συμπόνια και λυτρώνει τον άνθρωπο. Εκείνος έκανε το έργο της Εποχής της Χάριτος κι αντιπροσωπεύει την Εποχή της Χάριτος και μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος του σχεδίου διαχείρισης. ... Σε κάθε εποχή και σε κάθε στάδιο του έργου, το όνομά Μου δεν είναι αβάσιμο, αλλά έχει αντιπροσωπευτική σημασία: Κάθε όνομα αντιπροσωπεύει μία εποχή. ... Εάν ο άνθρωπος εξακολουθεί να λαχταρά την άφιξη του Ιησού του Σωτήρα κατά τις έσχατες ημέρες, και πιστεύει ότι θα έρθει με την εμφάνιση που είχε στην Ιουδαία, τότε όλο το σχέδιο διαχείρισης των έξι χιλιάδων χρόνων θα σταματούσε στην Εποχή της Λύτρωσης και δεν θα ήταν σε θέση να προχωρήσει περαιτέρω. Επιπλέον, οι έσχατες ημέρες δεν θα έφταναν ποτέ κι η εποχή δεν θα τελείωνε ποτέ. Ο λόγος είναι ότι ο Ιησούς ο Σωτήρας ήρθε μόνο για τη λύτρωση και τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Πήρα το όνομα του Ιησού για χάρη όλων των αμαρτωλών στην Εποχή της Χάριτος και δεν είναι το όνομα με το οποίο θα οδηγήσω σ' ένα τέλος ολόκληρη την ανθρωπότητα". («Ο Σωτήρας έχει ήδη επιστρέψει πάνω σ' ένα "λευκό σύννεφο"» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). "Το έργο του Θεού καθ' όλη τη διάρκεια της διαχείρισής Του είναι απόλυτα σαφές: Η Εποχή της Χάριτος είναι η Εποχή της Χάριτος και οι έσχατες ημέρες είναι οι έσχατες ημέρες. Υπάρχουν διακριτές διαφορές μεταξύ των εποχών, γιατί σε κάθε εποχή ο Θεός επιτελεί έργο που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη εποχή. Για να επιτελεστεί το έργο των εσχάτων ημερών, πρέπει να υπάρξει καύση, κρίση, παίδεμα, οργή και καταστροφή για να φτάσει η εποχή στο τέλος. Οι έσχατες ημέρες αναφέρονται στην έσχατη εποχή. Κατά τη διάρκεια της έσχατης εποχής, δεν θα φέρει ο Θεός την εποχή στο τέλος; Για να τερματίσει την εποχή, ο Θεός πρέπει να φέρει παίδεμα και κρίση μαζί Του. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να τερματίσει την εποχή. ... Επομένως, κατά την εποχή του Νόμου, Ιεχωβά ήταν το όνομα του Θεού και την Εποχή της Χάριτος το όνομα του Ιησού εκπροσωπούσε τον Θεό. Κατά τις έσχατες ημέρες, το όνομά Του είναι Παντοδύναμος Θεός, ο Παντοδύναμος, ο οποίος χρησιμοποιεί τη δύναμή Του για να καθοδηγήσει τον άνθρωπο, να κατακτήσει τον άνθρωπο και να κερδίσει τον άνθρωπο και τελικά να φέρει την εποχή στο τέλος της"». (από «Το όραμα του έργου του Θεού (3)» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Όταν ολοκληρώσαμε την ανάγνωση του λόγου του Θεού, ο αδελφός Πίτερ συνέχισε τη συναναστροφή του ως εξής: «Από τον λόγο του Θεού, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το όνομα που λαμβάνει σε κάθε εποχή έχει τη δική του σημασία. Στην Εποχή του Νόμου, ο Θεός πήρε το όνομα Ιεχωβά, το οποίο αντιπροσώπευε ότι αυτό που εξέφραζε ο Θεός εκείνη την εποχή ήταν οι διαθέσεις μεγαλοπρέπειας, οργής, αναθέματος και οίκτου Του. Με το όνομα Ιεχωβά, ο Θεός ξεκίνησε το έργο Του στην Εποχή του Νόμου. Εξέδωσε τους νόμους και τις εντολές και δίδαξε τη νεοδημιουργηθείσα ανθρωπότητα πώς να ζει επάνω στη γη. Όσοι υπάκουαν στους νόμους του Ιεχωβά, θα λάμβαναν τις ευλογίες και τη χάρη του Θεού, ενώ όσοι παραβίαζαν τους νόμους θα θανατώνονταν δια λιθοβολισμού ή επάνω στην πυρά. Σύμφωνα με τον νόμο, οι Ισραηλίτες διαπίστωσαν ότι η διάθεση του Ιεχωβά δεν επέτρεπε καμία ύβρη, έτσι τηρούσαν αυστηρά τους νόμους και θεωρούσαν άγιο το όνομα του Ιεχωβά. Υπό την καθοδήγηση του Ιεχωβά Θεού, οι άνθρωποι έζησαν μια κανονική και ομαλή ζωή για μερικές χιλιάδες χρόνια. Στο τέλος της Εποχής του Νόμου, οι άνθρωποι διεφθάρησαν βαθύτατα από τον Σατανά και δεν μπορούσαν πλέον να τηρούν τους νόμους και τις εντολές του Θεού, έτσι ώστε να μην έχουν αρκετές προσφορές περί αμαρτίας για να εξιλεωθούν για τα αμαρτήματά τους, και κινδύνευαν να καταδικαστούν και να θανατωθούν από τον νόμο. Επομένως, για να σώσει την ανθρωπότητα, ο Θεός χρησιμοποίησε το όνομα Ιησούς για να επιτελέσει το έργο της λύτρωσης. Εξέφρασε τη διάθεσή Του για αγάπη και έλεος. Άπλωσε την απεριόριστη χάρη Του επάνω στον άνθρωπο και τελικά σταυρώθηκε για να λυτρώσει τον άνθρωπο από τον Σατανά. Έκτοτε, όσοι πίστευαν στον Κύριο άρχισαν να προσεύχονται στο όνομα του Ιησού και να απολαμβάνουν την συγχώρηση του Θεού και την απεριόριστη χάρη Του. Το όνομα «Ιησούς» υπήρξε για να επιτρέψει στους ανθρώπους της Εποχής της Χάριτος να ξαναγεννηθούν και να σωθούν. Το όνομα «Ιησούς» αντιπροσωπεύει το λυτρωτικό έργο του Θεού, αλλά και τη διάθεση του Θεού για αγάπη και έλεος. Αν κι έχουμε λυτρωθεί από τον Κύριο Ιησού, η σατανική μας διάθεση εξακολουθεί να είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και να μας ωθεί να αμαρτήσουμε και να αντισταθούμε στον Θεό ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου να μας σώσει εντελώς από την αμαρτία, ο Θεός εκτέλεσε το έργο Του της κρίσης και παίδευσης με το όνομα Παντοδύναμος Θεός. Ο Θεός θα μεταμορφώσει και θα εξαγνίσει παντελώς όσους πιστεύουν πραγματικά σ' Αυτόν και διψάνε για την αλήθεια και θα τους σώσει από την αμαρτία, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αρχική ομοιότητα, όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο. Εν τω μεταξύ, ο Θεός θα αποκαλύψει όλους όσοι μισούν και περιφρονούν την αλήθεια και αντιστέκονται στον Θεό, χωρίζοντας έτσι την ανθρωπότητα σύμφωνα με τα είδη της και στη συνέχεια επιβραβεύοντας το καλό και τιμωρώντας το κακό και ολοκληρώνοντας το έξι χιλιάδων ετών σχέδιο διαχείρισής Του για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Έτσι, κατά τις έσχατες ημέρες, ο Θεός αποκαλύπτεται στους ανθρώπους με μια διάθεση δικαιοσύνης, μεγαλοπρέπειας, οργής και μηδενικής ανοχής στην ύβρη. Τους δείχνει την αρχική Του διάθεση και όλα όσα κατέχει και είναι. Μπορούμε τότε να διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο δημιούργησε τα πάντα, αλλά και ότι έχει υπό το κράτος Του τα πάντα. Δεν μπορεί να είναι μόνο η προσφορά περί αμαρτίας του ανθρώπου, αλλά μπορεί και να οδηγήσει στην τελείωση, να αλλάξει και να εξαγνίσει τον άνθρωπο. Είναι ο Πρώτος και ο Έσχατος. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως τη θαυμαστή Του φύση ή τις πράξεις Του. Άρα, κατά τις έσχατες ημέρες, αυτή είναι η σημασία τού να λάβει ο Θεός το όνομα «Παντοδύναμος Θεός». Κατά τη διάρκεια του σχεδίου διαχείρισης του Θεού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, ανοίγει μια νέα εποχή και περατώνει την εποχή με νέο όνομα. Εάν ο Κύριος Ιησούς ονομάζονταν ακόμη Ιησούς όταν επιστρέψει τις έσχατες ημέρες, τότε το σχέδιο διαχείρισης του Θεού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας θα παρέμενε στην Εποχή της Χάριτος και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει προς τα εμπρός και θα ζούσαμε για πάντα στην αμαρτία και δεν θα μπορούσαμε να εξαγνιστούμε, ούτε να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών».

Ο αδελφός Πίτερ μιλούσε λογικά και υποστήριζε το επιχείρημά του με στοιχεία. Ο Θεός χρησιμοποιεί διαφορετικά ονόματα για να επιτελέσει διαφορετικό έργο σε διαφορετικές εποχές και κάθε ένα από τα ονόματα του Θεού αντιπροσωπεύει το έργο και τις διαθέσεις Του εκείνης της εποχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός λαμβάνει άλλο όνομα σε κάθε εποχή. Είχα ξυπνήσει λίγο έως τότε και συνειδητοποίησα ότι ο στίχος: «Διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν». σημαίνει ότι μπορούμε να σωθούμε εφόσον αποδεχόμαστε το έργο της λύτρωσης του Θεού και επικαλούμαστε το όνομα του Κυρίου. Όμως η σωτηρία αφορά μόνο την άφεση των αμαρτιών και, εάν συνεχίσουμε να εμμένουμε στο όνομα του Ιησού, τότε θα κολλήσουμε για πάντα στην Εποχή της Χάριτος, η διεφθαρμένη μας διάθεση δεν θα μπορεί ν' αλλάξει, ούτε και θα μπορούμε να καθαρθούμε και να σωθούμε από τον Θεό. Πώς θα μπορούσαμε να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών; Δεν είναι λόγια κενά περιεχομένου;

Αμέσως απάντησα: «Ναι! Αμήν! Αδελφέ, η συναναστροφή σου μού άνοιξε την πόρτα της κατανόησης. Δεν θα μπερδευτώ ποτέ ξανά ως προς το γιατί αλλάζει το όνομα του Θεού. Πιστεύω στον Κύριο επί δεκαετίες, ποτέ όμως δεν έχω ακούσει αλήθεια σαν αυτή. Οι πάστορές μου μάς ζητούν να υποστηρίξουμε το όνομα του Κυρίου, κανένας πάστορας όμως δεν κατάφερε ποτέ να μου δώσει να καταλάβω από πού προέρχεται το όνομα του Θεού ή ποια σημασία έχει. Τώρα, ο λόγος του Παντοδύναμου Θεού αποκάλυψε το μυστήριο του ονόματος του Θεού. Ο Θεός αρχικά δεν είχε όνομα, ονομάζεται δε με διαφορετικό όνομα σε διαφορετική εποχή λόγω των αναγκών του έργου Του. Κάθε όνομα αντιπροσωπεύει το έργο του Θεού και τη διάθεση που εκφράζει σ' εκείνη την εποχή. Έχει νόημα και δεν είναι κάτι που μπορεί να καθοριστεί από τους ανθρώπους. Τώρα είμαι βέβαιη ότι ο Κύριος Ιησούς έχει όντως επιστρέψει κι ότι είναι ο Παντοδύναμος Θεός! Είμαι λοιπόν πρόθυμη να δεχτώ το έργο του Παντοδύναμου Θεού των εσχάτων ημερών».

Μόνο με προσευχή στο νέο όνομα του Θεού μπορούμε να δεχθούμε το έργο του Αγίου Πνεύματος

Κάποια στιγμή προς το τέλος της συνάντησης, ο αδελφός Πίτερ είπε ότι θα πρέπει να προσεύχομαι στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού. Όμως προσευχόμουν στο όνομα του Κυρίου Ιησού εδώ και δεκαετίες, γι' αυτό και δεν μου ήταν και πολύ εύκολο να προσεύχομαι στο νέο όνομα του Θεού. Έτσι, μίλησα στον αδελφό Πίτερ για την πραγματική μου κατάσταση.

Ο αδελφός Πίτερ είπε: «Αδελφή, όταν άρχισα να προσεύχομαι για πρώτη φορά στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού, έκανα την ίδια σκέψη, όμως συνάντησα ένα απόσπασμα του λόγου του Θεού που μ' έκανε να αλλάξω γνώμη. Να σου διαβάσω αυτό το απόσπασμα. Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: "Το έργο του Αγίου Πνεύματος αλλάζει καθημερινά, ανερχόμενο όλο και πιο ψηλά με κάθε βήμα∙ η αποκάλυψη της αυριανής ημέρας είναι ακόμα υψηλότερη από τη σημερινή, με κάθε βήμα αναρριχάται όλο και υψηλότερα. Αυτό είναι το έργο, με το οποίο ο Θεός οδηγεί τον άνθρωπο στην τελείωση. Εάν ο άνθρωπος δεν μπορεί να συμβαδίσει, τότε μπορεί να μείνει πίσω ανά πάσα στιγμή. Αν ο άνθρωπος δεν διαθέτει υπάκουη καρδιά, τότε δεν μπορεί να ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Η προηγούμενη εποχή έχει περάσει∙ τούτη είναι μια νέα εποχή. Και σε μια νέα εποχή, νέο έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί. Ιδιαίτερα στην τελική εποχή κατά την οποία ο άνθρωπος θα τελειωθεί, ο Θεός θα επιτελεί νέο έργο όλο και ταχύτερα. Επομένως, χωρίς υπακοή στην καρδιά του, ο άνθρωπος θα δυσκολευτεί να ακολουθήσει τα βήματα του Θεού". («Εκείνοι που υπακούουν στον Θεό με ειλικρινή καρδιά θα κερδηθούν σίγουρα από τον Θεό» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). Από τον λόγο του Θεού κατανοούσα ότι μόνον όσοι υπακούν στον Θεό και στο τελευταίο έργο Του με αληθινή καρδιά μπορούν να κερδίσουν το έργο του Αγίου Πνεύματος και να δεχθούν την τελείωση του Θεού, ενώ όσοι δεν υπακούν πραγματικά στον Θεό, αλλά είναι συντηρητικοί, δεν μπορούν να δεχθούν το έργο και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, πόσω μάλλον την τελείωση από τον Θεό. Τώρα ο Θεός φέρνει το τέλος της Εποχής της Χάριτος και εγκαινιάζει την Εποχή της Βασιλείας με το όνομα Παντοδύναμος Θεός. Το έργο του Αγίου Πνεύματος μεταφέρεται ώστε να υποστηρίξει το έργο του Θεού των εσχάτων ημερών. Όσοι αποδέχονται και υπακούν το έργο του Παντοδύναμου Θεού και προσεύχονται αληθινά στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού λαμβάνουν το έργο και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και απολαμβάνουν τη χαρά του έργου του Αγίου Πνεύματος. Όσοι όμως δεν αποδέχονται το έργο του Παντοδύναμου Θεού ή δεν προσεύχονται στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού, δεν μπορούν να λάβουν το έργο και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Όπως κι όταν ο Θεός ενσαρκώθηκε για να επιτελέσει το έργο Του με το όνομα Ιησούς, το έργο του Αγίου Πνεύματος μεταφέρθηκε ώστε να υποστηρίξει το έργο της Εποχής της Χάριτος. Όσο προσευχόμασταν και επικαλούμασταν το όνομα του Κυρίου Ιησού, μπορούσαμε να κερδίζουμε το έργο του Αγίου Πνεύματος και να απολαμβάνουμε τη χάρη, την ειρήνη και την ευτυχία που χαρίζει ο Κύριος Ιησούς. Από την άλλη, όσοι εξακολουθούσαν μεν να συμμορφώνονται με τους νόμους, αλλά δεν δέχθηκαν το όνομα του Κυρίου, έχασαν το έργο του Αγίου Πνεύματος, ζώντας στο σκοτάδι και εγκαταλελειμμένοι από τον Θεό. Αφού το αναγνώρισα αυτό, προσευχόμουν στο νέο όνομα του Θεού - στον Παντοδύναμο Θεό. Όταν δεν καταλαβαίνω την αλήθεια, προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό και αναζητώ το θέλημά Του και μετά, διαβάζοντας τον λόγο του Θεού, η καρδιά μου αισθάνεται ότι τα πάντα ξαφνικά γίνονται σαφή και κατανοώ τις ειλικρινείς προθέσεις του Θεού και αισθάνομαι ήρεμος κι ευτυχισμένος. Εάν λοιπόν θέλουμε να λάβουμε το έργο του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να αποδεχτούμε και να υπακούμε από καρδιάς στο νέο έργο του Θεού και να προσευχόμαστε στο νέο Του όνομα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του έργου του Θεού και να λάβουμε τη σωτηρία Του».

Αφού άκουσα τον λόγο του Θεού και τη συναναστροφή του αδελφού Πίτερ, κατάλαβα: όταν ξεκινήσει το νέο έργο του Θεού, το έργο του Άγιου Πνεύματος μετατοπίζεται επίσης στο νέο έργο, όπως όταν ο Κύριος Ιησούς ήλθε για να επιτελέσει το έργο Του, γι' αυτό και όσοι αποδέχθηκαν το έργο του Κυρίου Ιησού και επικαλούνταν το όνομα του Κυρίου έλαβαν την προσωπική καθοδήγηση και προσφορά του Αγίου Πνεύματος. Όσοι απέρριψαν το όνομα του Κυρίου δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με το νέο έργο του Αγίου Πνεύματος και απορρίφθηκαν και εξαλείφθηκαν από το Άγιο Πνεύμα. Με τον ίδιο τρόπο, ο Θεός έχει ξεκινήσει πλέον μια νέα εποχή και έχει νέο όνομα, οπότε πρέπει τώρα να το αποδεχτώ και να υπακούω χωρίς δισταγμό. Μόνο με προσευχή στο νέο όνομα του Θεού μπορούμε να λάβουμε το έργο του Αγίου Πνεύματος. Θα πρέπει να ενεργώ σύμφωνα με τον λόγο του Θεού και να μην είμαι συντηρητική.

Δόξα τω Θεώ. Όταν άλλαξα τις απόψεις μου και προσευχήθηκα στο όνομα του Παντοδύναμου Θεού, ένιωσα ήρεμη και ασφαλής μέσα στην καρδιά μου, και όσο περισσότερο προσευχόμουν, τόσο στενότερη γινόταν η σχέση μου με τον Θεό. Ταυτόχρονα, συνειδητοποίησα ότι ο λόγος για τον οποίο ο θρησκευτικός κόσμος ρημάζει και οι πιστοί δεν απολαμβάνουν καθόλου τις συναντήσεις είναι επειδή δεν ακολουθούν το νέο έργο του Θεού, αλλά εμμένουν στο προηγούμενο όνομα, στον παλαιό λόγο και έργο του Θεού, έτσι ώστε το πνεύμα τους να βρίσκεται στο σκοτάδι και να μην έχουν πού να πάνε. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, ένιωσα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία του Θεού που μου επέτρεψε ν' ακούσω τη φωνή Του και να επιστρέψω ενώπιον του θρόνου Του.

Σήμερα, περισσότερο από έξι μήνες αφότου δέχτηκα το έργο του Παντοδύναμου Θεού των εσχάτων ημερών, συμμετέχω στην εκκλησιαστική ζωή, διαβάζω τον λόγο του Θεού και μοιράζομαι τις προσωπικές μου γνώσεις και εμπειρίες με τους αδελφούς και τις αδελφές μου, και σε αυτούς τους έξι μήνες έχω κερδίσει περισσότερα από ό, τι στις προηγούμενες δεκαετίες που πίστευα στον Κύριο. Και μάλιστα, απολαμβάνω πραγματικά την άρδευση και την προμήθεια του νερού της ζωής του Θεού. Δόξα τω Θεώ!

Σημείωση του συντάκτη: Αδελφοί και αδελφές, η εποχή έχει πλέον αλλάξει, άρα μαζί με αυτή έχουν αλλάξει τόσο το έργο του Θεού όσο και το όνομά Του. Η αδελφή Ξουελάν έχει αποδεχθεί το νέο έργο του Θεού και προσεύχεται στο νέο όνομά Του. Ακολουθεί τα βήματα του Θεού, έχει προχωρήσει σε μια νέα εποχή κι έχει λάβει το έργο και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Απολαμβάνει γλυκύτητα μέσα στην καρδιά της κι η πνευματική της κατάσταση έχει μεταμορφωθεί. Θέλετε να ζήσετε κι εσείς μια τέτοια εμπειρία;

Ξουελάν, Αυστραλία

Από: https://el.lesalut.org/

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε