Μπορεί ο άνθρωπος να μεταμορφωθεί και να αναρπαγεί στην ουράνια βασιλεία όταν ο Κύριος επιστρέψει;

2019-03-25

Από την Σου-αν-πάο

χριστιανοι
χριστιανοι

Όταν ο γάμος της Ουάνγκ Λι-ουέν, απέτυχε, η σωτηρία του Κυρίου ήρθε σ' αυτήν, και ο Θεός έγινε το στήριγμά της. Κάποια στιγμή, είδε αυτά το λόγια στη Βίβλο: «Ότι εάν ομολογήσης διά του στόματός σου τον Κύριον Ιησούν, και πιστεύσης εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλεις σωθή· διότι με την καρδίαν πιστεύει τις προς δικαιοσύνην, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρίαν» (Ρωμ.10:9-10). «Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, όστις θέλει μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών, ώστε να γείνη σύμμορφον με το σώμα της δόξης αυτού κατά την ενέργειαν, διά της οποίας δύναται και να υποτάξη τα πάντα εις εαυτόν» (Φιλ.3:20-21). Όταν διάβασε αυτούς τους στίχους, ένιωσε πως η πίστη στον Κύριο ήταν αληθινά καλή και πως το να ακολουθεί τον Κύριο ήταν σωστό. Νόμιζε πως, όσο πίστευε στον Κύριο με την καρδιά της και εξομολογούνταν σ' Εκείνον με το στόμα της, θα μπορούσε όχι μόνο να έχει την υπέρτατη χάρη Του, αλλά θα μεταμορφωνόταν άμεσα και θα μεταφερόταν στη βασιλεία των ουρανών όταν ο Κύριος επιστρέψει. Αυτό θα ήταν μεγάλη ευλογία. Από εκεί και πέρα, το κυνήγησε με πάθος, δούλεψε σκληρά, και θυσιάστηκε και ξοδεύτηκε για τον Κύριο. Λίγα χρόνια αργότερα, έγινε μια εξαιρετική κήρυκας. Συνήθως, χρησιμοποιούσε τα λόγια του Παύλου για να ωθήσει τον εαυτό της και να ενθαρρύνει τους αδερφούς και τις αδερφές. Στην καρδιά της, ήταν πεπεισμένη πως στο τέλος θα εισερχόταν στη βασιλεία των ουρανών, εφόσον συνέχιζε να πιστεύει μ' αυτόν τον τρόπο. Όμως, έπειτα από μια συνάντηση συνεργατών, άρχισε να αμφιβάλει για τη δική της άποψη για πρώτη φορά...

Έπειτα από τη συνάντηση των συνεργατών, η Σιάο Τσι είπε με σοβαρή έκφραση: «Τώρα οι καταστροφές σε διάφορες χώρες είναι όλο και πιο έντονες. Οι προφητείες για την επιστροφή του Κυρίου έχουν ουσιαστικά εκπληρωθεί. Ο κόσμος έχει γίνει όλο και πιο φαύλος και σκοτεινός. Όλοι υποστηρίζουν τη φαυλότητα και τη βία, ορέγονται τα χρήματα και απολαμβάνουν την ευχαρίστηση της αμαρτίας. Οι άνθρωποι ραδιουργούν και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλο. Ο θρησκευτικός κόσμος ερημώνεται όλο και περισσότερο, και οι αδικίες κάθε είδους αυξάνονται σταδιακά. Οι αδερφοί και οι αδερφές γίνονται αρνητικοί και αδύναμοι. Κάποιοι ακολουθούν τις φαύλες κοινωνικές τάσεις, λαχταρώντας χρήματα, επιδιώκοντας πλούτο και φήμη και κυνηγώντας δόξα και τύχη. Παρόλο που πιστεύουν στον Κύριο με τα χείλη τους, δεν κάνουν πράξη τα λόγια του Κυρίου. Αντί γι' αυτό, αναλογίζονται όλη μέρα πώς να βγάλουν λεφτά για να έχουν μια καλύτερη ζωή. Είναι μπλεγμένοι με τις κοσμικές υποθέσεις. Στο κήρυγμά μας, επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ομιλίες, χωρίς κανένα νέο φως. Δεν μπορούμε καν να νιώσουμε το έργο του Άγιου Πνεύματος σε καμία περίπτωση. Και ούτε μπορούμε να βοηθήσουμε τους αδερφούς και τις αδερφές να λύσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματά τους, ούτε να τους παρέχουμε οτιδήποτε. Σε αυτήν τη κρίσιμη στιγμή αναμονής για την επιστροφή του Κυρίου, είμαστε γενικά σε μια τέτοια κατάσταση. Αν αυτό συνεχιστεί έτσι, θα πάρουμε την έγκριση του Κυρίου;»

Όταν άκουσαν τα λόγια της Σιάο Τσι, μερικοί συνεργάτες ένιωσαν το ίδιο. Συζήτησαν, με λυπημένο βλέμμα.

Η Ουάνγκ Λι-ουέν είπε με μια μικρή ανησυχία: «Αυτά τα χρόνια, για να αναζητήσω το έργο του Αγίου Πνεύματος και να αναγεννήσω την εκκλησία, επικοινώνησα με πολλούς πάστορες και πρεσβύτερους. Όμως, αυτό που με στεναχώρησε ήταν πως πολλοί πάστορες και πρεσβύτεροι επίσης ακολουθούν κοινωνικές τάσεις, ορέγονται χρήματα, ενδίδουν στη ματαιοδοξία και πασχίζουν για φήμη και κέρδη. Εξηγούν τη βιβλική γνώση και τις θεολογικές θεωρίες με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυψώσουν και να πιστοποιήσουν τους εαυτούς τους, να προσελκύσουν ανθρώπους που θα τους τιμούν και θα τους σέβονται, για να αρπάξουν τους αμνούς του Θεού σαν να είναι δικοί τους. Επειδή ενδίδουν στις ευλογίες του αξιώματος και δεν νοιάζονται για τους πιστούς που είναι διψασμένοι και πεινασμένοι ως προς το πνεύμα, πολλοί πιστοί έχουν ψυχραθεί απέναντι στην πίστη και έχουν αποτραβηχτεί. Αλίμονο, προσπαθώντας να αναγεννήσουμε την εκκλησία, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους τις οποίες μπορούμε να σκεφτούμε, αλλά εξακολουθούμε να μην μπορούμε να νιώσουμε τη καθοδήγηση του Κυρίου. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Αλλά, ανεξάρτητα από το πόσο παθητικοί και αδύναμοι είμαστε, πρέπει να κρατήσουμε την πίστη μας στον Κύριο, να διαβάζουμε τη Βίβλο και να προσευχόμαστε περισσότερο, και να βάζουμε τα δυνατά μας για να διαδώσουμε το ευαγγέλιο και να γίνουμε μάρτυρες για τον Κύριο. Μόνο μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μεταφερθούμε στη βασιλεία των ουρανών όταν ο Κύριος επιστρέψει».

Η Κάο Λέι ήταν αγχωμένη και είπε: «Αυτές τις μέρες, συχνά αναστοχάζομαι για τον εαυτό μου: πιστεύω στον Κύριο για τόσο πολλά χρόνια∙ διαβάζω τη Βίβλο και προσεύχομαι συχνά, διαδίδω το ευαγγέλιο και γίνομαι μάρτυρας για τον Κύριο, αλλά γιατί η πίστη και αγάπη μου για τον Κύριο μειώνονται; Γιατί δεν έχω θέση για τον Κύριο και καθόλου σεβασμό για Εκείνον στην καρδιά μου; Ζω στην αμαρτία όλη μέρα, αμαρτάνοντας και εξομολογούμενη χωρίς τέλος. Όταν ο Κύριος έρθει, θα φέρει άτομα σαν εμένα μέσα στη βασιλεία των ουρανών; Εξακολουθώ να ελπίζω πως μπορώ να προφτάσω να φτάσω στην ουράνια βασιλεία όταν ο Κύριος έρθει. Μήπως ονειρεύομαι;»

Η Φαν Τσιαν-ουέν είπε με αυτοπεποίθηση: «Υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό; Παρόλο που εξακολουθούμε να αμαρτάνουμε συνεχώς, ο Κύριος μάς συγχώρησε. Ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει. Πρέπει να έχουμε πίστη σ' Εκείνον».

Η Ουάνγκ Λι-ουέν έγνεψε λέγοντας: «Εμείς, οι πιστοί του Κυρίου, συνήθως αμαρτάνουμε και είμαστε στον έλεγχο και στα δεσμά της αμαρτίας. Δεν έχουμε κάνει πράξη πολλά από τα λόγια του Κυρίου, ούτε υπακούμε τις εντολές Του, ούτε πληρούμε τις απαιτήσεις Του, αλλά δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε και να απογοητευόμαστε. Ας δούμε τι είπε ο Παύλος στη Βίβλο. Στην Προς Ρωμαίους 10:9 - 10 αναφέρει: "Ότι εάν ομολογήσης διά του στόματός σου τον Κύριον Ιησούν, και πιστεύσης εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλεις σωθή· διότι με την καρδίαν πιστεύει τις προς δικαιοσύνην, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρίαν." Στο Κεφάλαιο 11, στίχος 6, αναφέρει: "Εάν δε κατά χάριν, δεν είναι πλέον εξ έργων· επειδή τότε η χάρις δεν γίνεται πλέον χάρις. Εάν δε εξ έργων, δεν είναι πλέον χάρις· επειδή το έργον δεν είναι πλέον έργον." Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που δικαιώνονται από τη πίστη. Όταν ο Κύριος έρθει, σίγουρα θα μεταφερθούμε στη βασιλεία των ουρανών. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Ας γυρίσουμε στην Προς Φιλιππησίους 3:20-21, και ας διαβάσουμε μαζί:" Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, όστις θέλει μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών, ώστε να γείνη σύμμορφον με το σώμα της δόξης αυτού κατά την ενέργειαν, διά της οποίας δύναται και να υποτάξη τα πάντα εις εαυτόν." Ας γυρίσουμε στην 1η προς Κορινθίους 15:51-52:"Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή." Ακούγοντας αυτά τα λόγια, δεν έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση τώρα; Ο Απόστολος Παύλος μάς είπε πως τα σώματά μας θα αλλάξουν αμέσως όταν ο Κύριος κατέλθει και εμφανιστεί σ' εμάς - θα αναληφθούμε στον ουρανό για να συναντηθούμε με τον Κύριο. Τότε, δεν θα υποφέρουμε άλλο από τον έλεγχο και τα δεσμά της αμαρτίας και θα είμαστε εντελώς άγιοι».

Κάποιοι αδερφοί και αδερφές έγνεψαν καταφατικά, και κάποιοι συνοφρυώθηκαν ελαφρά.

Ο αδερφός Κάο σηκώθηκε και ήπιε λίγο νερό. Έπειτα είπε: «Αδερφή Ουάνγκ, τα προηγούμενα χρόνια, σπάνια κάναμε κηρύγματα για τον λόγο του Κύριου Ιησού, για να μην αναφέρω πως δεν κάναμε πράξη και δεν διεισδύσαμε στον λόγο του Κυρίου. Αλλά συχνά σκεφτόμασταν πως είμαστε δικαιωμένοι λόγω πίστης, σύμφωνα με τα λόγια του Παύλου, και πως, παρόλο που εξακολουθούμε να αμαρτάνουμε και δεν έχουμε αγγίξει την αγιότητα, θα μεταμορφωθούμε αμέσως και θα μεταφερθούμε στη βασιλεία των ουρανών όταν επιστρέψει ο Κύριος. Συνήθως μιλούσαμε στις συναναστροφές γι' αυτά τα θέματα. Οι αδερφοί και οι αδερφές φαίνονταν να είναι πιο σίγουροι για τη μεταφορά τους στη βασιλεία των ουρανών. Αλλά τότε ποιες είναι οι συνέπειες που φέρνουμε στους αδερφούς και τις αδερφές; Στη πρακτική ζωή, οι αδερφοί και οι αδερφές παραμελούν να κάνουν πράξη τον λόγο του Κυρίου και να ακολουθήσουν τις εντολές Του. Κάποιοι φθάνουν ακόμη και στο σημείο να ενδίδουν σε σαρκικές απολαύσεις χωρίς τον παραμικρό σεβασμό για τον Θεό και ζουν μέσα στην αμαρτία, χωρίς να μετανοούν αληθινά. Σκέφτονται: "Αφού ο Κύριος συγχώρησε τις αμαρτίες μου, παρόλο που δεν είμαι άγιος, ο Κύριος θα με κάνει αμέσως άγιο όταν έρθει. Θα εισέλθω στη βασιλεία των ουρανών ούτως ή άλλως" . Πιστεύεις πως αυτού του είδους η πίστη ευχαριστεί τον Κύριο; Ο Θεός έχει πει: "θέλετε λοιπόν είσθαι άγιοι, διότι άγιος είμαι εγώ" (Λευ.11:45). Στη Βίβλο επίσης αναφέρθηκε: "Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον," (Εβρ.12:14). Αν δεν είμαστε άγιοι, δεν είμαστε κατάλληλοι για να δούμε τον Κύριο. Δεν νομίζω πως είναι δυνατόν άτομα σαν εμάς, που συχνά αμαρτάνουν και δεν κάνουν πράξη τα λόγια του Κυρίου, θα αναρπαγούν στη βασιλεία των ουρανών όταν ο Κύριος επιστρέψει. Φοβάμαι πως αυτό είναι απλώς ο δικός μας ευσεβής πόθος».

Η Φαν Τσιαν-ουέν δεν είχε πεισθεί και, κουνώντας τα χέρια της, είπε: «Αδερφέ Κάο, δεν μπορούμε να μιλάμε μ' αυτόν τον τρόπο. Ο Κύριος Ιησούς σταυρώθηκε ο ίδιος στον σταυρό για εμάς και μας λύτρωσε από την αμαρτία. Αποκαλούμαστε δίκαιοι λόγω της πίστης μας στον Κύριο, και κανένας δεν μπορεί να μας καταδικάσει για τις αμαρτίες μας. Όπως ακριβώς είπε ο Παύλος: " Τις θέλει εγκαλέσει τους εκλεκτούς του Θεού; Θεός είναι ο δικαιών· τις θέλει είσθαι ο κατακρίνων;" (Ρωμ.8:33-34). Ο Θεός μάς έχει αποκαλέσει δίκαιους και έχουμε σωθεί για πάντα αφού σωθήκαμε μια φορά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν αμαρτάνουμε ή όχι, για το αν κατορθώσουμε να φτάσουμε στην αγιότητα ή όχι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στον λόγο του Παύλου πως, όταν ο Κύριος έρθει, αμέσως θα αλλάξει την εικόνα μας και θα μας πάρει στη βασιλεία των ουρανών. Αν δεν έχουμε ούτε καν αυτή τη σιγουριά, πως μπορούμε να είμαστε πιστοί του Κυρίου;»

Η Χουά Γιν αντέκρουσε: «Αδερφή Φαν, δεν συμφωνώ μαζί σου. Ποιοι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού; Εκείνοι που ζουν μέσα στην αμαρτία, διαπράττουν αμαρτήματα και τα εξομολογούνται αλλά δεν μετανοούν, αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Θεού; Αν εμείς, οι πιστοί του Θεού, δεν έχουμε σεβασμό για τον Θεό και δεν υπακούμε τον Θεό και επαναστατούμε ενάντια στον Θεό και αντιστεκόμαστε στον Θεό, είμαστε εμείς οι εκλεκτοί του Θεού; Σύμφωνα με την άποψή σου, αφού πιστεύουμε στον Κύριο, ανεξάρτητα από το ποιες αμαρτίες διαπράττουμε, ο Κύριος θα μας συγχωρήσει και θα εξακολουθούμε να μπορούμε να μεταφερθούμε στη βασιλεία των ουρανών όταν Εκείνος επιστρέψει. Σε αυτήν την περίπτωση, πώς εξηγείς το απόσπασμα από την Προς Εβραίους 10:26-27:"Διότι εάν ημείς αμαρτάνωμεν εκουσίως, αφού ελάβομεν την γνώσιν της αληθείας, δεν απολείπεται πλέον θυσία περί αμαρτιών, αλλά φοβερά τις απεκδοχή κρίσεως και έξαψις πυρός, το οποίον μέλλει να κατατρώγη τους εναντίους"; Εξάλλου, ο Κύριος Ιησούς έχει προφητεύσει πως τις έσχατες ημέρες θα χωρίσει τους αμνούς από τα ερίφια, το σιτάρι από την ήρα, και τους καλούς υπηρέτες από τους κακούς. Αν ο άνθρωπος μπορεί να μεταφερθεί στη βασιλεία των ουρανών απλώς επειδή αποκαλείται δίκαιος λόγω συσχετισμού με την πίστη, και του δοθεί σωτηρία λόγω χάρης, τότε πώς θα εκπληρωθεί η προφητεία του Κύριου Ιησού; Νιώθω πως η μεταφορά μας στη βασιλεία των ουρανών δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο απλή όσο νομίζουμε».

Η Σιάο-γου άνοιξε τη Βίβλο, και όταν η Χουά Γιν τέλειωσε αυτά που είχε να πει, είπε: «Συμφωνώ με την αδελφή Χουά. Δεν είναι ένα απλό θέμα το να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών. Ο Κύριος Ιησούς είπε: "Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ' εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού"(Αποκ.22:12). Σύμφωνα με την προφητεία του Κυρίου Ιησού, όταν Εκείνος έρθει, θα τιμωρήσει τους κακούς και θα επιβραβεύσει τους καλούς με βάση τις πράξεις τους. Ως πιστοί του Θεού, το αν τελικά θα εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών ή θα πάμε στην κόλαση έχει άμεση σχέση με το αν έχουμε κάνει πράξη τα λόγια του Κυρίου και έχουμε ακολουθήσει την οδό Του. Σύμφωνα με τα λόγια του Παύλου, είτε ακολουθήσουμε την οδό του Κυρίου είτε όχι, είτε αμαρτάνουμε είτε όχι, θα μεταμορφωθούμε αμέσως και θα μεταφερθούμε απευθείας στη βασιλεία των ουρανών όταν ο Κύριος έρθει. Τότε πώς θα εκπληρωθούν τα λόγια του Κυρίου Ιησού: "διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού";»

Η αδελφή Γιανγκ είπε: «Το τι είδους άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών, μας το είπε ο Κύριος Ιησούς πριν από πολύ καιρό:"Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς" (Ματθ.7:21). Τα λόγια του Κυρίου είναι πολύ σαφή: μόνο εκείνοι που κάνουν πράξη τα λόγια Του, που ακολουθούν την οδό Του και υπακούν το θέλημά Του θα μπορέσουν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών. Αυτός είναι ο μόνος όρος που έθεσε ο Κύριος για την είσοδο στη βασιλεία των ουρανών. Αλλά δείτε την πραγματική μας κατάσταση - δεν έχουμε κάνει πράξη πολλά από τα λόγια του Κυρίου, ούτε τηρήσαμε τις εντολές του Κυρίου. Άνθρωποι σαν εμάς εξακολουθούν να ελπίζουν πως μπορούμε να μεταμορφωθούμε αμέσως και να προφτάσουμε τη βασιλεία των ουρανών όταν ο Κύριος έρθει. Νομίζω πως αυτό είναι απίθανο».

Η Ουάνγκ Λι-ουέν είπε με συγκίνηση και ενθουσιασμό: «Σήμερα η επικοινωνία και η συζήτησή μας είναι τόσο διαφωτιστική και πολύ ευεργετική για μένα. Στο παρελθόν, πίστευα στον Κύριο πάντοτε σύμφωνα με τα λόγια του Παύλου, σκεφτόμενη πως αποκαλούμουν δίκαιη λόγω πίστης και πως θα σωζόμουν λόγω χάρης. Και νόμιζα πως, παρόλο που συχνά αμάρταινα, ο Κύριος θα άλλαζε την εικόνα μου αμέσως, θα με κάνει άγια και θα με φέρει μέσα στη βασιλεία των ουρανών, όταν έρθει. Το καταλάβαινα μ' αυτόν τον τρόπο, και έτσι το κήρυττα. Χωρίς να το καταλαβαίνω, επειδή εγώ έχω μια τέτοια λανθασμένη κατανόηση, παραπλανώ πολλούς αδελφούς και αδελφές, οπότε παραμελούν τα λόγια και τις απαιτήσεις του Θεού και δεν δίνουν σημασία στο να κάνουν πράξη τα λόγια του Κυρίου και να τηρούν τις εντολές του Κυρίου. Μερικοί φθάνουν ακόμα και στο σημείο να γίνονται όλο και περισσότερο άσωτοι και να απομακρύνονται από τον Κύριο. Μέσα από τη συναναστροφή μας, συνειδητοποιώ πως αυτή η πρακτική είναι λανθασμένη. Δεν συνεισφέρει στη ζωή των αδελφών και είναι ένα διαβολικό πράγμα. Σήμερα, βλέπω τη σοβαρότητα του θέματος. Εμείς, οι πιστοί τω Κυρίω, πρέπει να βασιζόμαστε στα λόγια του Κυρίου∙ μόνο εκείνος που κάνει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών. Διότι, μόνο ο Κύριος Ιησούς είναι ο Βασιλέας της βασιλείας των ουρανών, ενώ ο Παύλος δεν είναι».

Οι αδελφοί και οι αδελφές όλοι ένιωσαν πως μια τέτοια συναναστροφή περιείχε τη διαφώτιση και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, και λύθηκε ένα μέρος της σύγχυσής τους. Ευχαρίστησαν τον Κύριο για την ατελεύτητη καθοδήγησή Του.

Τότε πώς θα εκπληρωθούν τα λόγια του Κυρίου Ιησού: "διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού";»


© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε