Η βοήθεια του Θεού την έκανε να αναδυθεί από την ομίχλη της συζυγικής απιστίας

2019-08-26

Το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» χάνει από το «Δεν φταις εσύ αλλά εγώ» και το «Δεν υπάρχουν όρκοι που να διαρκούν αιώνια, μόνο ένα αιώνιο ρεύμα από ψέματα» είναι μερικά δημοφιλή ρητά που περιγράφουν με σαφήνεια πόσο εύθραυστη και ασταθής είναι η αγάπη. Στην πραγματική ζωή υπάρχουν τόσο πολλά παντρεμένα και ανύπαντρα ζευγάρια που περνούν από τα αρχικά τους γλυκόλογα στη σκληρότητα και τη σύγκρουση. Ξεκινούν αχώριστοι αλλά καταλήγουν να παίρνουν ο καθένας διαφορετικό δρόμο - η σκληρή πραγματικότητα παίρνει τη θέση της τελειότητας που είχαν φανταστεί. Οι καρδιές τους, γεμάτες με οράματα μιας τέλειας αγάπης, μαυρίζουν η μία μετά την άλλη. Πώς μπορεί κάποιος να απελευθερωθεί από αυτόν τον πόνο όταν έχει εξαπατηθεί και προδοθεί στην αγάπη;

Όταν ήταν έφηβη, η σκέψη τού «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» γέμιζε την Τσανγκ Τσινγκ με προσδοκίες και φαντασιώσεις. Λαχταρούσε να έχει το είδος της αγάπης των ρομαντικών ιστοριών όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα έχουν το θάρρος να μη νοιάζονται για τίποτε άλλο εκτός από την αγάπη τους· ήθελε να βρει κάποιον που θα την αγαπούσε και θα της είχε τρομερή αδυναμία, που θα γερνούσε μαζί της, χέρι με χέρι. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος πόθος της. Πολλά χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή της ένα αγόρι και της φερόταν ακριβώς όπως εκείνη είχε δει στις σαπουνόπερες. Της είχε πραγματικά τρομερή αδυναμία και ήταν απίστευτα στοργικός - η Τσανγκ Τσινγκ πλημμύριζε από την ευδαιμονία της αγάπης. Ένιωθε ότι εκείνος άξιζε να δεσμευτεί μαζί του, όταν όμως οι γονείς της ανακάλυψαν πως δεν ήταν ντόπιος εναντιώθηκαν σθεναρά στη σχέση τους. Εκείνη διαφώνησε με τους ισχυρισμούς και τις προσπάθειές τους να την πείσουν και, χωρίς να διστάσει, δεσμεύθηκε μαζί του αναζητώντας τη δική της ευτυχία.

Αφότου παντρεύτηκαν, ο σύζυγός της ήταν ακόμη περισσότερο στοργικός απέναντί της. Ανησυχώντας πως εκείνη δεν θα ένιωθε άνετα στη δική του πόλη, αγόρασε ένα σπίτι στη δική της πόλη και ξεκίνησε εκεί μια επιχείρηση. Η Τσανγκ Τσινγκ σημείωνε όλες αυτές τις χειρονομίες και ήταν πολύ συγκινημένη από αυτές. Ήταν τελείως σίγουρη πως είχε κάνει τη σωστή επιλογή - ήταν τελείως βυθισμένη σ' αυτήν την όμορφη αγάπη, απολαμβάνοντας αυτήν τη δύσκολα κερδισμένη ευτυχία.

Όμως, καθώς η φλόγα της αγάπης σταδιακά καταλάγιαζε και ο αρχικός έρωτας και το πάθος ξεθώριαζαν στον γάμο τους, η Τσανγκ Τσινγκ και ο σύζυγός της άρχισαν να τσακώνονται για μικροπράγματα στην καθημερινή ζωή τους. Οι διαφορές στον τρόπο ζωής της περιοχής του καθενός επιδείνωναν τις συγκρούσεις τους. Επιπλέον, οι δουλειές τους δεν πήγαιναν καλά και δυο καταστήματα που είχαν αγοράσει δεν είχαν μεταπωληθεί ακόμη. Ο σύζυγός της ανησυχούσε για τα χρήματα που είχε επενδύσει και με τον καιρό άρχισε να γκρινιάζει που είχε αγοράσει ακίνητα στην πόλη της Τσανγκ Τσινγκ. Άρχισε εμφανώς και επιδέξια να ρίχνει το φταίξιμο στην Τσανγκ Τσινγκ για όλα αυτά τα προβλήματα, και όποτε συναντούσε κάτι που δεν πήγαινε σύμφωνα με τον δικό του τρόπο δεν το συζητούσε με την Τσανγκ Τσινγκ όπως έκανε παλιά, αλλά ξεκινούσε έναν καυγά μαζί της. Ο άνδρας που είχε γνωρίσει και που της είχε τόσο μεγάλη αδυναμία έμοιαζε σαν να είχε γίνει ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Δεν είχε ιδέα γιατί συνέβη αυτό και ένιωθε απίστευτα αναστατωμένη. Όταν όμως σκεφτόταν πως είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρχουν συγκρούσεις και εμπόδια στην πορεία μιας σχέσης, και πώς ο σύζυγός της είχε κακή διάθεση εξαιτίας των προβλημάτων στη δουλειά τους και άρα υπήρχε λόγος πίσω από τα ξεσπάσματά του, η Τσανγκ Τσινγκ συνέχιζε να παίζει τον ρόλο του αδύναμου στην ιστορία. Ήταν στοργική και περιποιητική απέναντί του και ανεκτική στις αβάσιμες κατηγορίες και τα παράπονά του. Φρόντιζε επιμελώς για τον γάμο τους.

«Αν δεν είχα επενδύσει τόσο πολλά χρήματα εδώ θα την είχα χωρίσει εδώ και πολύ καιρό». Η Τσανγκ Τσινγκ έπεσε πάνω στο ιστορικό αυτής της συζήτησης με κάποιον που εκείνη δεν γνώριζε - σοκαρίστηκε που ο άνδρας της έλεγε κάτι τέτοιο. Κοιτώντας πιο προσεκτικά, ανακάλυψε πως ήταν η πρώην φιλενάδα του. Εκείνος είχε πει στην Τσανγκ Τσινγκ πως είχε κόψει κάθε επαφή μαζί της· της έλεγε ψέματα όλο αυτό το διάστημα. Σκέφτηκε τη συμπεριφορά που εκείνος είχε απέναντί της το τελευταίο διάστημα και που την είχε κάνει να ανησυχήσει ελαφρώς. Ανησύχησε πως τα συναισθήματα που έτρεφαν παλιότερα ο ένας για τον άλλο είχαν αναθερμανθεί και πως ο γάμος για τον οποίο είχε δουλέψει τόσο σκληρά τραβούσε προς την αποτυχία. Δεν τολμούσε να σκεφτεί περαιτέρω. Μετά από αυτό, σε μια προσπάθεια να τον ξανακερδίσει, άρχισε να αγοράζει βιβλία μαγειρικής και να μαθαίνει να κάνει όλα τα αγαπημένα του φαγητά, αγόρασε καλλυντικά και ρούχα για να είναι καλοντυμένη και έκανε όλα όσα μπορούσε για να βοηθήσει τον σύζυγό της στην επιχείρησή τους. Όμως, όσο σκληρά κι αν δούλευε, ο σύζυγός της παρέμενε αδιάφορος για εκείνη. Ακόμη χειρότερα, όταν η Τσανγκ Τσινγκ είχε μια αποβολή, ο σύζυγός της και η πρώην φιλενάδα του δεν σταμάτησαν να επικοινωνούν αλλά αντίθετα άρχισαν να επικοινωνούν ακόμη συχνότερα. Τα γραπτά τους μηνύματα έγιναν ακόμη περισσότερο αηδιαστικά. Το μόνο που έπαιρνε σε αντάλλαγμα για την υπομονή που έδειχνε προς τον σύζυγό της ήταν απλώς ασπλαχνιά. Δεν νοιαζόταν ούτε στο ελάχιστο για τα συναισθήματά της, και ο θυμός, τα παράπονα και η αίσθηση ταπείνωσης πλημμύρισαν την καρδιά της Τσανγκ Τσινγκ. Μέσα στον θυμό της, ξεκίνησε έναν μεγάλο καυγά με τον σύζυγό της, και, κάτι που ήταν σοκαριστικό, εκείνος σήκωσε το χέρι του πάνω της και δεν επέστρεψε στο σπίτι όλη τη νύχτα.

Έπειτα από αυτό εκείνος έφυγε από την πόλη. Όταν η Τσανγκ Τσινγκ κατάλαβε ότι την είχε εγκαταλείψει, την πλημμύρισαν συναισθήματα πόνου και οδύνης. Σκεφτόταν όλα όσα είχε κάνει για να τους κρατήσει μαζί και απορούσε γιατί εκείνος ήταν ένας τόσο γλυκός σύζυγος που ορκιζόταν στην αθάνατη αγάπη του, μόνο και μόνο για να την προδώσει και να την εξαπατήσει τόσο άκαρδα. Μίσησε βαθιά την ψυχρή ασπλαχνιά του και ήθελε να τον εκδικηθεί για να τον κάνει να νιώσει όπως ένιωθε εκείνη εξαιτίας του, να τον κάνει να καταλάβει πώς νιώθεις όταν σε απατούν, όμως η λογική της τής έλεγε να μην το κάνει. Η προδοσία του συζύγου της την άφησε σε μια μόνιμη κατάσταση πόνου και κατάθλιψης· αδυνάτιζε μέρα με τη μέρα και έχασε κάθε ελπίδα για ζωή.

Μέσα στον πόνο της και την αίσθηση ότι ήταν αβοήθητη, η κουνιάδα της μοιράστηκε μαζί της το έργο του Θεού των εσχάτων ημερών. Διάβασε αυτά τα λόγια του Θεού: «Ο Παντοδύναμος δείχνει έλεος σε τέτοιους ανθρώπους που υποφέρουν βαθύτατα. Ταυτόχρονα, έχει κουραστεί με τους ανθρώπους αυτούς που δεν έχουν συνείδηση, διότι πρέπει να περιμένει πολύ για την απάντηση από τους ανθρώπους. Επιθυμεί να αναζητήσει, να αναζητήσει την καρδιά και το πνεύμα σου. Θέλει να σου φέρει τροφή και νερό και να σε αφυπνίσει για να μην είσαι πλέον διψασμένος και πεινασμένος. Όταν θα είσαι κουρασμένος κι όταν θα αρχίσεις να νιώθεις την απόγνωση του κόσμου αυτού, μη μπερδευτείς, μην κλάψεις. Ο Παντοδύναμος Θεός, ο Παρατηρητής, θ' αγκαλιάσει την άφιξή σου ανά πάσα στιγμή». Τα λόγια του Θεού καταπράυναν λίγο λίγο την πληγωμένη της καρδιά και ένιωσε μια ζεστασιά που δεν είχε νιώσει ποτέ πριν. Από τα λόγια Του, έμαθε πως, παρόλο που ήταν άσχημα πληγωμένη από τον σύζυγό της και ζούσε με ανείπωτο πόνο από την προδοσία του, ο Θεός έβλεπε τον πόνο της όλο αυτό το διάστημα και σιωπηλά τη φρόντιζε και την προστάτευε. Την είχε φέρει ενώπιόν του μέσω της κουνιάδας της που μοιράστηκε μαζί της το ευαγγέλιο, παρέχοντάς της μ' αυτόν τον τρόπο την τροφή από τα λόγια του Θεού - όλα αυτά ήταν η αγάπη του Θεού. Ένιωσε την προστασία και τη φροντίδα του Θεού, ακριβώς όπως αυτή μιας στοργικής μητέρας, και αποφάσισε στο εξής να πιστεύει πραγματικά στον Θεό. Από εκείνη τη στιγμή παρευρισκόταν συχνά σε συναθροίσεις και διάβαζε τα λόγια του Θεού μαζί με αδελφούς και αδελφές, έψελνε δοξαστικούς ύμνους για τον Θεό, και με τον καιρό η πληγωμένη της ψυχή κέρδισε λίγη ανακούφιση και το χαμόγελο άρχισε να εμφανίζεται ξανά στο πρόσωπό της.

Μια μέρα, η Τσανγκ Τσινγκ δέχθηκε ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από τον σύζυγό της, που της ζητούσε να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Εκείνη σκέφτηκε πώς την είχε εξαπατήσει και είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να τη χτυπήσει· δεν ήθελε να τον συγχωρήσει σε καμία περίπτωση. Όμως, ακούγοντας τα λόγια του που έβγαιναν μέσα από την καρδιά του, σκέφτηκε όλα τα μικροπράγματα της κοινής τους ζωής, πώς είχε αψηφήσει την επιθυμία των γονιών της για να είναι μαζί του. Τέτοιου είδους ευτυχία ήταν σπάνια, και όλοι κάνουν λάθη. Ήταν τόσο καλός μαζί της πρωτύτερα - μήπως εκείνη ήταν πολύ μικροπρεπής; Ακόμη και στις ταινίες δεν είναι όλα ρόδινα για τους πρωταγωνιστές για να βρουν την τέλεια αγάπη τους. Οπότε, αποφάσισε να του δώσει το ελαφρυντικό της αμφιβολίας και μπήκε αποφασιστικά σε ένα τρένο για να πάει να τον συναντήσει. Σε ολόκληρη τη διαδρομή φανταζόταν τη χαρά του συζύγου της όταν θα την αντίκριζε· πέθαινε για να τον δει. Το τρένο της έφθασε μετά τα μεσάνυχτα, όμως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε στον σύζυγό της έμειναν αναπάντητα. Δεν ήρθε να τη βρει παρά μόνο την επόμενη μέρα, δίνοντας τη στερεότυπη δικαιολογία πως ήταν απασχολημένος με τη δουλειά. Ζήτησε από την Τσανγκ Τσινγκ να γυρίσει στο σπίτι τους και να τον περιμένει εκεί να έρθει για να τη συναντήσει. Έμοιαζε τόσο ειλικρινής όσο και πρωτύτερα, οπότε εκείνη δεν το σκέφτηκε πολύ, αλλά αγόρασε αμέσως ένα εισιτήριο επιστροφής για το σπίτι. Αργότερα έμαθε από μέλη της οικογένειας πως εκείνος δεν είχε καμία πρόθεση να αναθερμάνει τη σχέση τους, αλλά είχε κάνει εκείνο το τηλεφώνημα μόνο και μόνο για να κατευνάσει την οικογένειά του. Στην πραγματικότητα, είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα εδώ και πολύ καιρό. Όταν το άκουσε αυτό, το μυαλό της Τσανγκ Τσινγκ άδειασε τελείως - δεν μπορούσε να πει ούτε μια λέξη. Όταν έφτασε, τηλεφώνησε στον σύζυγό της και, καθώς τον ανέκρινε, εκείνος παραδέχθηκε πως της είχε πει ψέματα. Πλημμύρισε με ανάμεικτα συναισθήματα. Μίσησε τον εαυτό της που ήταν τόσο ηλίθια - ήξερε καλά πως είχε εξαπατηθεί από εκείνον ξανά και ξανά, όμως ακόμη ονειρευόταν πως θα ξανακέρδιζε την αγάπη τους, οπότε αποφάσισε να τον πιστέψει. Το μόνο που πήρε σε αντάλλαγμα ήταν ψέματα. Ήθελε να φωνάξει, να ουρλιάξει - το μόνο που ήθελε ήταν να διατηρήσει την αγάπη της, τον γάμο της, οπότε γιατί τα πράγματα εξελίσσονταν μ' αυτόν τον τρόπο;

Μέσα στον πόνο της, προσήλθε ενώπιον του Θεού προσευχόμενη και διάβασε αυτά τα λόγια Του: «Οι άνθρωποι τρέφουν πολλές αυταπάτες για τον γάμο πριν τον δοκιμάσουν οι ίδιοι, ενώ όλες αυτές οι αυταπάτες είναι όμορφες. Οι γυναίκες φαντάζονται πως το άλλο τους μισό θα είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού, ενώ οι άντρες φαντάζονται πως θα παντρευτούν τη Χιονάτη. Οι φαντασιώσεις αυτές δείχνουν πως κάθε άνθρωπος έχει ορισμένες απαιτήσεις από τον γάμο, το δικό του σύνολο αιτημάτων και προτύπων. Παρόλο που στην πονηρή αυτή εποχή, οι άνθρωποι βομβαρδίζονται συνεχώς με διαστρεβλωμένα μηνύματα για τον γάμο, τα οποία δημιουργούν ακόμα περισσότερες απαιτήσεις και δίνουν στους ανθρώπους κάθε λογής φορτία και περίεργες νοοτροπίες, κάθε άνθρωπος που έχει δοκιμάσει τον γάμο γνωρίζει πως, όπως κι αν τον κατανοεί κάποιος, όποια στάση κι αν κρατά προς αυτόν, ο γάμος δεν είναι θέμα ατομικής επιλογής». «Θέλουμε μόνο να μιλήσουμε για τις ιδέες που μεταφέρουν οι κοινωνικές τάσεις στους ανθρώπους, για τον τρόπο με τον οποίον καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στον κόσμο, τους στόχους που θέτουν στη ζωή και τη γενικότερη στάση των ανθρώπων. Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, καθώς μπορούν να ελέγχουν και να επηρεάζουν την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. [...] Όταν φυσάει ο άνεμος των τάσεων, ίσως μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων να είναι αυτός που ορίζει τις τάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν να κάνουν κάτι, αποδέχονται ένα είδος ιδέας ή ένα είδος προοπτικής. Ωστόσο, οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, και λόγω της άγνοιάς τους, θα εξακολουθούν να μολύνονται συνεχώς, να αφομοιώνονται και να έλκονται από αυτού του είδους την τάση, μέχρι όλοι τους, χωρίς να το γνωρίζουν, να την αποδέχονται ακούσια, να βυθίζονται σ' αυτήν και να ελέγχονται από αυτήν. Αυτού του είδους οι τάσεις, η μία μετά την άλλη, τους ανθρώπους που δεν έχουν νου υγιή εν σώματι υγιεί, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την αλήθεια, που δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό, τους κάνουν να αποδέχονται πρόθυμα τις όποιες τάσεις, τις απόψεις για τη ζωή και τις αξίες που προέρχονται από τον Σατανά. Αποδέχονται ό,τι τους λέει ο Σατανάς σχετικά με την προσέγγιση που πρέπει να έχουν απέναντι στη ζωή και τον τρόπο ζωής που τους "χαρίζει" ο Σατανάς. Δεν έχουν τη δύναμη ούτε την ικανότητα, πόσο μάλλον την επίγνωση, για να αντισταθούν».

Από τα λόγια του Θεού, η Τσανγκ Τσινγκ κατάλαβε πως ο Σατανάς ενσταλάζει στους ανθρώπους κάθε είδους σατανικές σκέψεις και σχέδια μέσω των ρομαντικών ιστοριών και των μυθιστορημάτων, όπως οι ιδέες «θα γεράσετε μαζί, χέρι με χέρι», «θα ξεπεράσετε τους δύσκολους καιρούς μαζί, παραμένοντας ακλόνητοι στους όρκους σας», «η ζωή είναι πολύτιμη, όμως η αγάπη είναι πολυτιμότερη» και «η αγάπη είναι υπέρτατη». Αυτές οι ιδέες γεμίζουν τους ανθρώπους με φαντασιώσεις σχετικά με την αγάπη και λαχταρούν ένα είδος αγάπης που υπάρχει μόνο στις ιστορίες. Θέλουν να βιώσουν την παθιασμένη αγάπη και μετά να περάσουν τα άσχημα και τα όμορφα μαζί για το υπόλοιπο της ζωής τους - χάνονται μέσα σ' αυτά τα οράματα μιας τέλειας αγάπης. Η Τσανγκ Τσινγκ σκέφτηκε πώς πάντοτε της άρεσαν οι ρομαντικές ιστορίες, πώς είχε απορροφηθεί από το ρομαντικό στοιχείο σε εκείνες τις φανταστικές ιστορίες αγάπης. Λαχταρούσε πάντα να είναι όπως ο κύριος γυναικείος χαρακτήρας σε εκείνες τις ιστορίες, βρίσκοντας ένα είδος αγάπης που διαρκεί μια ζωή· έλπιζε πως η δική της ρομαντική ιστορία αγάπης θα μπορούσε να εξελιχθεί όμορφα. Και βρήκε τον κύριο ανδρικό χαρακτήρα των ονείρων της και εναντιώθηκε στους γονείς της για χάρη της αγάπης και επέμεινε να τον παντρευτεί. Όταν ανακάλυψε την απιστία του, αποφάσισε να είναι ανεκτική και να τον συγχωρήσει για να θρέψει την αγάπη τους· έκανε κάθε είδους συμβιβασμούς και έκανε τα πάντα που μπορούσε να σκεφτεί για να τον κρατά ικανοποιημένο, όμως η αδιαφορία του δεν ελαττώθηκε ποτέ. Έφτασε στο σημείο ακόμη και να τη χτυπήσει. Όμως εκείνη δεν είχε χάσει ακόμη τις ελπίδες της και αποφάσισε να πιστέψει ακόμη μια φορά τα ψέματά του για να διατηρήσει την αγάπη τους. Εξαπατήθηκε και προδόθηκε από εκείνον ξανά και ξανά. Ζούσε μέσα στον πόνο και είχε φτάσει στο σημείο να χάσει κάθε ελπίδα για ζωή. Η Τσανγκ Τσινγκ συνειδητοποίησε πως της είχαν κάνει τόσο κακό οι σκέψεις και τα σχέδια του Σατανά, την έκαναν να κυνηγά απλώς αυτήν την κενή, χωρίς νόημα αγάπη - πώς δεν μπόρεσε να καταλάβει πως είχε πέσει μέσα στα κόλπα του Σατανά, πως είχε πέσει μέσα στην παγίδα του; Ήταν σταθερά εγκλωβισμένη και είχε πέσει σε κατάθλιψη. Ο Σατανάς παγιδεύει και κάνει κακό στους ανθρώπους με αυτού του είδους τις ιδέες, οδηγώντας τους να ζουν δοκιμαζόμενοι από τις απάτες του, μέσα σε τρομερό πόνο.

Η Τσανγκ Τσινγκ διάβασε ακόμη ένα εδάφιο από τα λόγια του Θεού: «Γιατί ένας σύζυγος αγαπά τη γυναίκα του; Και γιατί η σύζυγος αγαπά τον σύζυγό της; Γιατί τα παιδιά είναι υπάκουα απέναντι στους γονείς τους; Και γιατί οι γονείς λατρεύουν τα παιδιά τους; Ποιες είναι οι προθέσεις των ανθρώπων; Δεν είναι για να ικανοποιήσουν τα δικά τους σχέδια και τις εγωιστικές τους επιθυμίες;» Τα λόγια του Θεού αποκαλύπτουν τόσο ξεκάθαρα τον διεφθαρμένο τρόπο ζωής της ανθρωπότητας. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι διαφθείρονται από τον Σατανά, η φύση τους γίνεται εγωκεντρική, ποταπή, διαστρεβλωμένη και πανούργα. Ακόμη και οι σχέσεις ανάμεσα σε συντρόφους, συζύγους, γονείς και παιδιά, είναι γεμάτες με εξαπάτηση, ψέματα και προδοσία. Η Τσανγκ Τσινγκ σκέφτηκε πώς ο σύζυγός της αρχικά ήταν τόσο γλυκός και στοργικός, λέγοντας πως αγόραζε ακίνητα για δική της χάρη, όταν όμως αυτά τα ακίνητα δεν πουλιόνταν και εκείνος δεν έπαιρνε τίποτε από την επένδυσή του, έγινε ψυχρός απέναντί της και άρχισε να τη στοχοποιεί για το κάθε τι. Έφτασε στο σημείο να μπλεχτεί με μια άλλη γυναίκα και δεν νοιαζόταν καθόλου για τη συζυγική τους σχέση. Και ήταν και αυτό το τελευταίο περιστατικό - εκείνος είχε ήδη βρει μια άλλη γυναίκα εκεί που έμενε και δεν σχεδίαζε σε καμία περίπτωση να ζήσει μαζί με την Τσανγκ Τσινγκ, όμως εξακολούθησε να υποκρίνεται πως ήθελε να αναθερμάνει τη σχέση τους απλώς και μόνο για να κατευνάσει τους γονείς του. Εξαιτίας αυτής της απάτης, έκανε την Τσανγκ Τσινγκ να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι πολύ μακριά από το σπίτι της χωρίς να νοιάζεται καθόλου για τα αισθήματά της. Και η Τσανγκ Τσινγκ πίστευε πάντα πως έτρεφε γνήσια αγάπη για τον σύζυγό της, όμως, όταν εκείνος την εξαπάτησε και την πρόδωσε πολλές φορές, γέμισε μνησικακία για εκείνον και έφτασε ακόμη και στο σημείο να θέλει να πάρει την εκδίκησή της κάνοντάς του το ίδιο. Αντιμέτωπη με τα γεγονότα, είδε πως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η αγάπη στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και πως η τέλεια αγάπη στις ρομαντικές μυθοπλασίες δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αντικατοπτρισμό. Επιτέλους τα κατάλαβε όλα αυτά μέσα από τις αποκαλύψεις στα λόγια του Θεού. Ειδάλλως, ποιος ξέρει για πόσον καιρό θα ήταν τυφλωμένη από αυτήν την κενή αγάπη! Απηύθυνε ευχαριστίες μέσα από την καρδιά της στον Θεό για την αγάπη Του για εκείνη.

Αφού πέρασε όλα αυτά, η Τσανγκ Τσινγκ βίωσε με έναν πολύ ρεαλιστικό τρόπο πως μόνο η αγάπη του Θεού είναι αληθινή. Όταν ήταν τυφλωμένη και προσηλωμένη σε εσφαλμένες ιδέες όπως «η αγάπη είναι υπέρτατη» και «θα γεράσουμε μαζί, χέρι με χέρι», ζούσε μέσα σε απίστευτο πόνο. Όμως με το έγκαιρο πότισμα και τη θρέψη της ψυχής της από τον Θεό, η πληγωμένη καρδιά της ανακουφίστηκε και μπόρεσε να δει πλήρως και με σαφήνεια την ουσία της αγάπης και του γάμου. Μπόρεσε σταδιακά να απελευθερωθεί από τον εμπαιγμό του Σατανά και άρχισε να ζει μέσα στη φροντίδα και την προστασία του Θεού. Αυτές οι λέξεις του Θεού πραγματικά αντηχούσαν για εκείνη: «Η ουσία του Θεού είναι άγια, αυτό σημαίνει ότι μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να διαβείς τον φωτεινό, τον σωστό δρόμο στη ζωή. Μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να γνωρίσεις το νόημα της ζωής, να ζήσεις μια πραγματική ζωή, να κατέχεις την αλήθεια, να γνωρίσεις την αλήθεια και μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να αποκτήσεις ζωή από την αλήθεια. Μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις το κακό και να σε σώσει από τη βλάβη που προκαλεί ο Σατανάς και τον έλεγχο που έχει επάνω σου. Εκτός από τον Θεό, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει από τον ωκεανό των συμφορών, ώστε να μην υποφέρεις άλλο: αυτό καθορίζεται από την ουσία του Θεού».

Αργότερα, ο σύζυγός της πρότεινε να πάρουν διαζύγιο, και η Τσανγκ Τσινγκ συμφώνησε πρόθυμα να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο. Μετά από το διαζύγιό της δεν ένιωθε ούτε στο ελάχιστο μόνη. Ο Θεός ήταν πάντα στο πλευρό της, προσέχοντάς την και συνοδεύοντάς την. Ένιωθε γαλήνια και χαλαρή μέσα της από το πότισμα και τη θρέψη των λόγων Του, τη φροντίδα και τη βοήθεια που της παρείχαν οι αδελφοί και οι αδελφές, καθώς επίσης και από τα καθήκοντα που μπορούσε να εκτελέσει μέσα στην εκκλησία.

Από την Τσανγκ Τσινγκ

♡♡♡ ════♡♡♡ ═════ ♡♡♡ ════ ♡♡♡

Προτεινόμενα: Γιατί θα πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό; Τι είναι η αληθινή πίστη στον Θεό;

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε