Πώς να μην βυθιστείτε στον πειρασμό της εξωσυζυγικής σχέσης: βρήκε την οδό

2019-09-25

Η πρώτη μας αγάπη είναι κάτι που δεν ξεχνούμε ποτέ και, παρόλο που πονάει όταν χωρίζουμε, οι όμορφες αναμνήσεις μένουν μαζί μας. Χρόνια αργότερα, εκείνη συναντά ξανά την πρώτη της αγάπη και, πριν το καταλάβει, πέφτει σε μια παγίδα αποπλάνησης και η ζωή της μετατρέπεται σε χάος... Τα λόγια του Θεού την καθοδηγούν να αντισταθεί στον πειρασμό και να δραπετεύσει από την παγίδα, και ξανακερδίζει και πάλι τη γαλήνια ζωή της.

Εισαγωγικό σημείωμα

Συναντιούνται τυχαία στον δρόμο - Είναι πράγματι εκείνος!

Ένα ήρεμο, ηλιόλουστο, φωτεινό απομεσήμερο, η Λι στεκόταν στην άκρη του δρόμου προσπαθώντας να σταματήσει ένα ταξί για να την πάει να ψωνίσει, όμως όλα τα ταξί που περνούσαν ήταν ήδη πιασμένα. Περίμενε αγχωμένη όταν, ακριβώς τότε, ένα πολυτελές SUV ξαφνικά φρέναρε και σταμάτησε μπροστά της.

Το παράθυρο του αυτοκινήτου κατέβηκε και η Λι είδε ένα πρόσωπο που πράγματι το γνώριζε πολύ καλά, να της χαμογελά. Η Λι έμεινε κατάπληκτη - ήταν ο πρώτος της φίλος, ο Τάο! Είπε ενθουσιασμένα: «Ουάου, είσαι πράγματι εσύ; Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ότι θα σε συναντούσα τυχαία εδώ».

«Το ξέρω, τι σύμπτωση! Πού πηγαίνεις; Θα σε πάω εγώ». Η Λι μπήκε στο αυτοκίνητο και μίλησαν για τα πάντα, συζητώντας σε όλη τη διαδρομή. Όταν έφθασαν στο κατάστημα, αντάλλαξαν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η Λι και ο Τάο ήταν μαζί όταν ήταν στο γυμνάσιο και είχαν χωρίσει όταν αποφοίτησαν. Ήταν τόσο αναπάντεχο το ότι συναντιόνταν ξανά έπειτα από τόσο πολλά χρόνια.

Η Λι ξαναζεί την πρώτη της αγάπη, αλλά θέλει απλώς να μείνουν καλοί φίλοι

Αφότου αντάλλαξαν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ο Τάο ήθελε συχνά να κουβεντιάζει με τη Λι. Η Λι έμαθε ότι ο Τάο είχε γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας και πως ήταν πολύ γνωστός στην περιοχή, και ένιωσε σαν να μην ήταν πραγματικά στο ίδιο επίπεδο. Νιώθοντας κατώτερη από εκείνον, η Λι δεν ήθελε να έχει πολλές επαφές με τον Τάο, οπότε ήταν πάντα ο Τάο που έκανε την πρώτη κίνηση για να μιλήσει με τη Λι.

Όταν ο Τάο ρώτησε πώς ήταν ο σύζυγος της Λι, εκείνη απάντησε με ειλικρίνεια, λέγοντας: «Πιστεύω πως ο σύζυγός μου δεν είναι ο σωστός για μένα. Στην πραγματικότητα δεν νοιάζεται και πολύ για μένα και στο παρελθόν έχει παραστρατήσει και με έχει προδώσει. Είμαι αρκετά συντηρητική στις ιδέες μου, γι' αυτό νιώθω πως αν πάρουμε διαζύγιο και προσπαθήσω να βρω κάποιον άλλο, οι άλλοι άνθρωποι θα με κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη μου. Τέλος πάντων, είμαστε χρόνια μαζί, οπότε ίσως μπορούμε απλά να τα καταφέρουμε ο ένας με τον άλλο». Ο Τάο αντέδρασε ευγενικά και είπε στη Λι πώς ένιωθε κι εκείνος στην πραγματικότητα. Είπε: «Δεν τρέφω αισθήματα για τη σύζυγό μου, απλώς ένα είδος στοργής. Πιέζω τον εαυτό μου να ζει μαζί της για χάρη των παιδιών μας». Η Λι δεν θα σκεφτόταν ποτέ πως ο Τάο, που έμοιαζε να είναι τόσο επιτυχημένος στη ζωή του, τελικά στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένος. Γι' αυτό, η Λι ένιωσε σαν να είχε βρει κάποιον στον οποίο θα μπορούσε να μιλάει και, κάθε φορά που συνέβαινε κάτι που την έκανε δυστυχισμένη, μιλούσε γι' αυτό στον Τάο. Με τον καιρό, οι δυο τους έγιναν τόσο καλοί φίλοι που δεν υπήρχε τίποτε που δεν θα μπορούσαν να πουν ο ένας στον άλλο.

Μέσα από την επικοινωνία της με τον Τάο, η Λι σύντομα κατάλαβε πως ο Τάο ήταν ένας αξιαγάπητος τύπος. Όποτε βρίσκονταν όλοι οι μαζί οι παλιοί συμμαθητές από το σχολείο, ήταν πάντα ο Τάο που ήταν ο οικοδεσπότης τους, και κάθε φορά που κάποιος από τους συμμαθητές τους είχε κάποιο θέμα, ζητούσαν πάντα βοήθεια από τον Τάο, και εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για αυτούς. Μερικές φορές, η Λι ονειρευόταν ξύπνια για το πώς θα ήταν αν είχαν μείνει μαζί όλο αυτό το διάστημα - θα ήταν υπέροχα! Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν αλλιώς τώρα· ήταν και οι δυο τους παντρεμένοι και απλώς δεν ήταν δυνατό να συμβεί κάτι ανάμεσά τους. Η σκέψη πως οι δυο τους ήταν μαζί ερχόταν και έφευγε, και η Λι σκεφτόταν πως θα ήταν πιο ρεαλιστικό να είναι απλώς καλή φίλη του Τάο.

Όχι πολύ καιρό αργότερα, η Λι αναζήτησε τη βοήθεια του Τάο για ένα πρόβλημα που είχε, και εκείνος, όχι μόνο προσπάθησε πάρα πολύ για να τη βοηθήσει, αλλά επίσης ξόδεψε και κάποια χρήματα. Μια φορά, ο σύζυγος της Λι είχε θέματα ρευστότητας, και έτσι η Λι μάζεψε το κουράγιό της και ζήτησε από τον Τάο να τους δανείσει διακόσιες χιλιάδες γουάν. Με πολλή ψυχραιμία, ο Τάο μετέφερε τα χρήματα στον λογαριασμό της Λι, και από εκείνη τη στιγμή η Λι ένιωθε πολύ υποχρεωμένη στον Τάο. Ο Τάο έλεγε συχνά στη Λι: «Ανεξάρτητα από το πρόβλημα, απλώς να μου το λες κι εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σε βοηθήσω». Τα λόγια του Τάο συγκινούσαν πολύ τη Λι, και ένιωθε πως ο Τάο ήταν ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει συναντήσει ποτέ στη διάρκεια της ζωής της.

Η πρώτη της αγάπη εκφράζει τις επιθυμίες του και εκείνη πέφτει μέσα σε μια παγίδα συναισθημάτων

«Αυτή τη στιγμή έχω όλα όσα θέλω, όμως αυτό για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου είναι πως δεν σε έχω μαζί μου. Αναρωτιέμαι, θα μπορούσες να κάνεις αυτήν την ευχή να πραγματοποιηθεί;»

Όταν η Λι άκουσε αυτό, γέλασε και απάντησε πολύ συνετά: «Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Απλώς δεν ήταν η μοίρα μας να είμαστε μαζί για πάντα, και ήταν προκαθορισμένο στον ουρανό πως δεν θα παντρευόμασταν και δεν θα κάναμε οικογένεια. Τώρα έχουμε κι οι δυο ο καθένας τη δική του οικογένεια, και δεν πρέπει να παραστρατήσουμε ούτε να κάνουμε κάτι που θα απογοητεύσει την οικογένειά μας». Στη συνέχεια η Λι είπε με χιούμορ: «Σίγουρα δεν λείπουν οι καλλονές γύρω από έναν τέτοιο πλούσιο και σημαντικό άνδρα όπως εσύ. Το σωστό είναι να παραμείνουμε απλώς φίλοι».

Ο Τάο άνοιξε τα χαρτιά του στο τραπέζι και είπε: «Έχεις δίκιο. Υπάρχουν πραγματικά πολλές νέες γυναίκες γύρω μου που είναι πιο νέες και πιο όμορφες από εσένα. Όμως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου - εσύ είσαι η μοναδική που θέλω στη ζωή μου. Αν δεν μπορώ να είμαι μαζί σου, τότε αυτό θα είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώνω περισσότερο από κάθε τι άλλο στη ζωή μου». Η Λι συγκινήθηκε από αυτά που είπε ο Τάο. Μπροστά της ήταν ένας άνδρας και πλούσιος και ισχυρός, που δεν του έλειπαν οι όμορφες γυναίκες γύρω του, κι όμως αυτός αγαπούσε εκείνη τόσο πολύ. Σίγουρα ήταν αυτό πραγματική αγάπη; Σκέφτηκε τον σύζυγό της που δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Τάο σε καμία περίπτωση, που είχε το προηγούμενο διάστημα μια εξωσυζυγική σχέση και την πρόδωσε, και που δεν είχε ιδέα για το πώς να την αγαπά - πολύ απλά, δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον Τάο. Από εκείνη τη στιγμή, η καρδιά της Λι βρισκόταν σε αναταραχή...

Καθημερινά, το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί η Λι ήταν η φωνή του Τάο και το χαμόγελό του, κάθε του χειρονομία και κίνηση. Είχε συνηθίσει τόσο πολύ να κουβεντιάζει μαζί του που, αν δεν μπορούσαν να μιλήσουν ο ένας στον άλλο για μια μέρα, τότε ένιωθε σαν κάτι να έλειπε και ήταν σαν αποχαυνωμένη. Δεν ήταν πια πρόθυμη να πει περισσότερες από μερικές κουβέντες στον σύζυγό της, και έφτασε στο σημείο να μη θέλει να είναι ο σύζυγός της στο σπίτι καθώς η παρουσία του εμπόδιζε τις συζητήσεις της με τον Τάο...

Από τότε που ο σύζυγός της είχε την εξωσυζυγική σχέση, αυτό που μισούσε περισσότερο από όλα ήταν όταν μια ερωμένη καταστρέφει την οικογένεια ενός άνδρα, και ένιωθε μόνο αηδία γι' αυτές τις γυναίκες που ζούσαν στο περιθώριο. Τώρα, η πρώτη της αγάπη την κυνηγούσε χωρίς σταματημό κι εκείνη ένιωθε πως ήταν απίστευτα δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό να του ανταποδώσει την αγάπη του. Αν αυτό συνεχιζόταν, δεν θα γινόταν εκείνη η άλλη γυναίκα που θα κατέστρεφε την οικογένεια κάποιου άλλου; Ένιωθε αποδιοργανωμένη: της άρεσε ο Τάο, όμως φοβόταν πως οι άλλοι άνθρωποι θα την περιφρονούσαν. Επειδή η ηθική της δεν της επέτρεπε να προχωρήσει παραπάνω, εξακολουθούσε να αρνείται να κάνει αυτό το βήμα.

Ο Τάο προσπάθησε με όλους τους τρόπους να κερδίσει τη Λι: της έκανε πάντοτε ιδιαίτερα δώρα στις επετείους, και καλλυντικά και αρώματα τις άλλες ημέρες... Η Λι κάθε φορά αρνιόταν τα δώρα, και έτσι ο Τάο ζητούσε από άλλους να τα δώσουν στη Λι αντί γι' αυτόν. Η Λι ανησυχούσε πως αν αυτό συνεχιζόταν για πολύ ακόμη τότε δεν θα μπορούσε πια να αντισταθεί, γι' αυτό πήρε τη συνειδητή απόφαση να δείξει αυτοσυγκράτηση και να κρατήσει μια απόσταση από τον Τάο. Κάθε φορά που ο Τάο της ζητούσε να συναντηθούν κάπου, έβρισκε δικαιολογίες για να μην πάει.

Μια μέρα, ο Τάο είπε στη Λι: «Θέλω να είμαι μαζί σου. Θα τακτοποιήσω τις υποθέσεις μου με την οικογένειά μου. Από τη στιγμή που θα είμαστε μαζί, θα σου δώσω ένα εκατομμύριο γουάν για να επενδύσεις σε μια επιχείρηση. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις». Η Λι προσπάθησε να φαίνεται ήρεμη και είπε: «Όχι. Δεν μπορώ να είμαι μαζί σου. Αν θα είμαστε μαζί, τότε οι άλλοι άνθρωποι θα μας καταραστούν και θα γελάνε εις βάρος μας πίσω από την πλάτη μας! Και τι θα σκεφτούν για μένα οι παλιοί συμμαθητές μας; Δεν θα πουν πως είμαι η άλλη γυναίκα που παραδόθηκε στη ματαιοδοξία και που τριγυρνάει διαλύοντας την οικογένεια άλλων ανθρώπων;» Ο Τάο δεν έδωσε σημασία και συνέχισε λέγοντας: «Τι φοβάσαι; Δες σε τι εποχή ζούμε. Στις μέρες μας κανείς δεν κοροϊδεύει κάποιον επειδή έχει μια εξωσυζυγική σχέση. Μην είσαι τόσο παλιομοδίτισσα! Τέλος πάντων, αυτό που νιώθω για σένα είναι πραγματικό και θα πάντα θα σε φροντίζω. Εντάξει. Μπορείς να πάρεις λίγο χρόνο για να το σκεφτείς, και εγώ θα είμαι εδώ και θα σε περιμένω όσο χρόνο κι αν χρειαστεί». Η Λι συγκινήθηκε από την ειλικρίνεια του Τάο και ήθελε εκεί επιτόπου να συμφωνήσει με την πρότασή του. Όμως, μέσα της γινόταν μια άγρια μάχη με τον εαυτό της, και σκεφτόταν: «Είναι τόσο καλός μαζί μου, οπότε ίσως είναι πραγματική αγάπη! Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν αυτό στη σημερινή κοινωνία; Επιπλέον, ο σύζυγός μου δεν μου φέρεται τόσο καλά όσο ο Τάο. Με τον Τάο, θα μπορούσα να έχω όλα όσα θα ήθελα, και αυτό δεν είναι εκείνο το οποίο ονειρευόμουν πάντα;» Έπειτα από λίγο, σκέφτηκε ξανά: «Όχι, δεν πρέπει να το κάνουμε! Θα ήταν ανήθικο και οι άλλοι θα μας απέφευγαν». Είχε πέσει στην παγίδα των δικών της συναισθημάτων, και δεν ήξερε ποιο ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει...

Αυτό που έμοιαζε να είναι «αληθινή αγάπη» αποδεικνύεται πως είναι μια παγίδα

Με βαριά καρδιά, η Λι περπάτησε μέχρι ένα πάρκο και κάθισε μόνη της σε ένα παγκάκι κάτω από ένα κιόσκι.

«Θεέ μου, τι σου συμβαίνει; Σου έχω τηλεφωνήσει ξανά και ξανά και εσύ δεν απάντησες», είπε μια καλή φίλη της Λι καθώς την πλησίαζε.

Η Λι είπε στην καλή της φίλη Κουιάν όλα όσα την απασχολούσαν...

Η Κουιάν άκουγε προσεκτικά μέχρι που η Λι σταμάτησε να μιλάει και έπειτα είπε αναστενάζοντας: «Η σημερινή κοινωνία είναι φαύλη και διεφθαρμένη. Όλοι χρησιμοποιούμε ο ένας τον άλλο και απατούμε ο ένας τον άλλο, και όταν κάποιος είναι καλός μαζί σου υπάρχει πάντα ένα κρυφό κίνητρο. Σκέψου το. Δεν υπάρχει πραγματική αγάπη ανάμεσα σε δυο συζύγους που ζουν μαζί για χρόνια και χρόνια, πολύ λιγότερο ανάμεσα σε εραστές· πολλοί άνθρωποι βγαίνουν και ψάχνουν έξω από τους γάμους τους για έναν εραστή, αλλά αυτό που ψάχνουν στην πραγματικότητα είναι μια διέγερση και η αίσθηση από κάτι καινούργιο, οπότε πού υπάρχει η πραγματική αγάπη μέσα σ' αυτό; Πολλοί άνδρες και γυναίκες υπόσχονται πως θα είναι μαζί για πάντα πριν παντρευτούν και λένε πως θα γεράσουν μαζί. Όμως, όταν παντρευτούν, κάποιοι παίρνουν διαζύγιο και κάποιοι άλλοι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Μπορείς να εγγυηθείς πως ο Τάο θα είναι πιστός σε σένα μέχρι το τέλος της ζωής σας; Εφόσον είναι ικανός να προδίδει τη γυναίκα του για να κυνηγήσει εσένα, πώς μπορείς να είσαι σίγουρη πως δεν θα πάει να ψάξει για άλλη γυναίκα πίσω από την πλάτη σου; Αν σε αγαπά πραγματικά, τότε θα σε σεβαστεί και να σεβαστεί και τις οικογένειές σας. Δεν πρέπει να εξαπατηθείς από ψευδή φαινόμενα. Έλα σπίτι μαζί μου και θα κάνουμε μια καλή συζήτηση σχετικά με αυτό».

Η Κουιάν γέμισε ένα ποτήρι με νερό για τη Λι και είπε με σοβαρότητα: «Ζούμε σε αυτόν τον φαύλο κόσμο που έχει διαφθαρεί από τον Σατανά και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και όμορφο και στο φαύλο και άσχημο. Χωρίς την καθοδήγηση των λόγων του Θεού, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στους πειρασμούς κάθε είδους. Τόσο πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν παρά να καταλήξουν να πέσουν μέσα σε συναισθηματικές δίνες και ζουν πολύ επώδυνες ζωές. Ας διαβάσουμε μαζί ένα εδάφιο από τα λόγια του Θεού».

Τα λόγια του Θεού λένε το εξής: «Θέλουμε μόνο να μιλήσουμε για τις ιδέες που μεταφέρουν οι κοινωνικές τάσεις στους ανθρώπους, για τον τρόπο με τον οποίον καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στον κόσμο, τους στόχους που θέτουν στη ζωή και τη γενικότερη στάση των ανθρώπων. Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, καθώς μπορούν να ελέγχουν και να επηρεάζουν την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. [...] Όταν φυσάει ο άνεμος των τάσεων, ίσως μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων να είναι αυτός που ορίζει τις τάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν να κάνουν κάτι, αποδέχονται ένα είδος ιδέας ή ένα είδος προοπτικής. Ωστόσο, οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, και λόγω της άγνοιάς τους, θα εξακολουθούν να μολύνονται συνεχώς, να αφομοιώνονται και να έλκονται από αυτού του είδους την τάση, μέχρι όλοι τους, χωρίς να το γνωρίζουν, να την αποδέχονται ακούσια, να βυθίζονται σ' αυτήν και να ελέγχονται από αυτήν. Αυτού του είδους οι τάσεις, η μία μετά την άλλη, τους ανθρώπους που δεν έχουν νου υγιή εν σώματι υγιεί, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την αλήθεια, που δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό, τους κάνουν να αποδέχονται πρόθυμα τις όποιες τάσεις, τις απόψεις για τη ζωή και τις αξίες που προέρχονται από τον Σατανά. Αποδέχονται ό,τι τους λέει ο Σατανάς σχετικά με την προσέγγιση που πρέπει να έχουν απέναντι στη ζωή και τον τρόπο ζωής που τους "χαρίζει" ο Σατανάς. Δεν έχουν τη δύναμη ούτε την ικανότητα, πόσο μάλλον την επίγνωση, για να αντισταθούν».

Αφού διάβασε τα λόγια του Θεού, η Κουιάν συναναστράφηκε με τη Λι, λέγοντας: «Από τα λόγια του Θεού μπορούμε να δούμε πως ο Σατανάς δημιουργεί όλων των ειδών τις κακές τάσεις για να διαφθείρει το μυαλό μας. Επειδή είμαστε κυριευμένοι από κάθε είδους σατανικές απόψεις και ιδέες, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν αυτές τις κακές τάσεις και φλέγονται από σεξουαλικές επιθυμίες, λαχταρούν τις απολαύσεις της αμαρτίας και χάνουν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά τους. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα δημοφιλή δόγματα και τις σοφιστείες όπως «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» «Μην ζητάς την αιωνιότητα, να είσαι ευχαριστημένος με το τώρα» και «Η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να κάνει λάθος». Όλα τους αποπλανούν τους ανθρώπους στο να διαπράξουν αμαρτία για να ικανοποιήσουν τις δικές τους φυσικές επιθυμίες και επίσης εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να διακρίνουν ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό, έτσι ώστε οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν μπορεί παρά να είναι σωστό και πρέπον να επιδιώκουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Έτσι, οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο έκλυτοι και εξαχρειωμένοι, ώσπου σταδιακά αφομοιώνονται πλήρως από αυτές τις τάσεις. Το να ψάχνουν οι άνδρες για ερωμένες και οι γυναίκες να γίνονται ερωμένες έχει γίνει τόσο πολύ της μόδας που πολλοί άνθρωποι καμαρώνουν για τους εαυτούς τους και δεν νιώθουν καμιά ντροπή. Γιατί γίνονται οι άνθρωποι όλο και πιο φαύλοι και εξαχρειωμένοι, και γιατί το ποσοστό των διαζυγίων είναι τόσο υψηλό; Η πλειονότητα των ανθρώπων έχει αποπλανηθεί από τις κακές τάσεις του Σατανά και δεν έχουν δύναμη να αντισταθούν. Και έτσι, η μια μετά την άλλη οικογένεια καταλήγει κατεστραμμένη, και όλο αυτό αφήνει μια ανεξίτηλη σκιά πάνω στα παιδιά. Για παράδειγμα, η πρώτη σου αγάπη σε κυνηγάει πίσω από την πλάτη της συζύγου του, αδιαφορώντας πλήρως και απολύτως για τη ζημιά που θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει και στις δυο οικογένειες - αυτό δεν δείχνει πως έχει αφομοιωθεί από αυτές τις κακές τάσεις; Επίσης, εσύ ξέρεις ότι δεν μπορείς να είσαι με τον Τάο, αλλά όταν βλέπεις πολλούς ανθρώπους στην κοινωνία να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, η καρδιά σου αρχίζει να ταλαντεύεται, δεν μπορείς να τον αφήσεις να φύγει βασισμένη μόνο στη δική σου αίσθηση αυτοσυγκράτησης, και βασανίζεσαι ανυπόφορα από τα συναισθήματά σου. Από αυτό μπορούμε να δούμε πως οι κακές θεωρίες με τις οποίες κάνει πλύση εγκεφάλου ο Σατανάς στους ανθρώπους μάς διαφθείρουν και έχουν ως αποτέλεσμα να γινόμαστε εξαχρειωμένοι. Αν ακολουθούμε τυφλά αυτές τις θεωρίες, τότε το μόνο που θα φέρουν και σε εμάς και στις οικογένειές μας είναι πόνος. Μόνο απορρίπτοντας τον Σατανά και διαχειριζόμενοι τον εαυτό μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Θεού μπορούμε να ζούμε ήσυχοι με τον εαυτό μας ως ανθρώπινα πλάσματα. Λι, πρέπει να το καταλάβεις αυτό καθαρά, και δεν πρέπει να ακολουθήσεις τυφλά τις κακές τάσεις της κοινωνίας και να γίνει θύμα του Σατανά!»

Αφού άκουσε τα λόγια του Θεού και τη συναναστροφή της Κουιάν, η Λι επιτέλους συνειδητοποίησε πως είχε πέσει σε μια παγίδα που είχε ετοιμάσει για εκείνη ο Σατανάς. Είχε θεωρήσει την ανοιχτοχέρα και γενναιόδωρη βοήθεια του Τάο ως γνήσια αγάπη, και δεν είχε καταλάβει πως, κάνοντας αυτό, ο Τάο ακολουθούσε τον δρόμο των κακών τάσεων της κοινωνίας, και πως έπαιζε τον ρόλο του Σατανά για να την αποπλανήσει προς την εξαχρείωση. Πλημμυρισμένη συναίσθημα, η Λι είπε: «Ναι! Τόσο πολλοί άνθρωποι ξεστρατίζουν από τον γάμο τους στις μέρες μας, και το ποσοστό των διαζυγίων το οποίο προκύπτει από αυτό είναι επίσης πολύ υψηλό. Οπότε, στην πραγματικότητα όλα συμβαίνουν επειδή οι κακές τάσεις του Σατανά κάνουν κακό τους ανθρώπους. Ο Σατανάς τα κάνει όλα αυτά για να εξαπατήσει εκείνους που δεν έχουν ικανότητα διάκρισης ώστε να τις ακολουθήσουν τυφλά, κάνει τους ανθρώπους ανίκανους να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος, και καταστρέφει και πληγώνει τους ανθρώπους».

Στη συνέχεια, η Κουιάν διάβασε ένα εδάφιο από το «Κηρύγματα και συναναστροφή σχετικά με την είσοδο στη ζωή»: «Σκεφτείτε όταν βλέπετε κάποιον του αντίθετου φύλου και έχετε κάποιες άσεμνες σκέψεις, πώς αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα; Τουλάχιστον πρώτα πρέπει να σεβαστείτε τον γάμο. Αν το πρόσωπο αυτό έχει έναν (ή μία) σύζυγο, τότε πρέπει να σεβαστείτε τον γάμο του. Δεν μπορείτε να παρεμβαίνετε στον γάμο κάποιου άλλου· το να σέβεστε τους άλλους σημαίνει να σέβεστε τον εαυτό σας, αν δεν σέβεστε τους άλλους τότε δεν σέβεστε τον εαυτό σας. Αν σέβεστε τους άλλους τότε και εκείνοι θα σέβονται εσάς. Αν μέσα σας δεν σέβεστε τον γάμο τότε δεν έχετε ανθρώπινη φύση. Αν είστε ικανοί να σέβεστε τον γάμο, αν είστε ικανοί να αγαπάτε και να σέβεστε τους άλλους, τότε δεν θα κάνετε πράγματα που θα βλάψουν άλλους ανθρώπους. Αν είστε ικανοί να αρνηθείτε κάποιον ακόμα κι αν εκείνος αφήνεται στα χέρια σας, τότε αντιμετωπίζετε τα πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο. Με τι πρέπει να είστε εφοδιασμένοι για να είστε ικανοί να αρνηθείτε αυτούς τους πειρασμούς και τις αποπλανήσεις; Πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με την αλήθεια, τότε θα είστε ικανοί να δείτε αυτά τα πράγματα πολύ καθαρά. Όταν θα μπορείτε να δείτε καθαρά την ουσία αυτού του θέματος, τότε θα ξέρετε τι κακό θα προκαλέσουν στους άλλους οι δικές σας πράξεις, θα γνωρίζετε από τι τραύματα θα υποφέρουν οι άλλοι μέσα τους, θα γνωρίζετε σε ποιον βαθμό έχετε κάνει ράκος την προσωπικότητα κάποιου, και από τη στιγμή που καταλαβαίνετε αυτά τα πράγματα δεν θα ενεργείτε πια με τρόπους που θα τα προκαλέσουν· όποτε τέτοιες σκέψεις και ιδέες σάς έρχονται στο μυαλό θα είστε ικανοί να τις απορρίψετε, δεν θα δείχνετε ενδιαφέρον γι' αυτές, δεν θα τους αφιερώνετε καθόλου προσοχή, επειδή δεν θα κάνουν την καρδιά σας να ταλαντεύεται... Αν κάποιος μέσα του είναι προσεκτικός με τα καθήκοντά του, τότε όταν αυτές οι μικρές σκέψεις τρυπώνουν στο μυαλό του δεν θα τον επηρεάσουν, και αυτές οι σκέψεις δεν θα ξεπετάγονται συχνά, γιατί δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζονται. Πώς θα μπορούν αυτές οι σκέψεις να ξεπηδούν αν εσείς δεν σκέφτεστε σχετικά με αυτές; Αν μέσα σας δεν αποδέχεστε αυτά τα πράγματα, τότε θα εξαφανιστούν από το μυαλό σας πριν προλάβουν να έχουν την ευκαιρία να βλαστήσουν».

Όταν άκουσε αυτή τη συναναστροφή, η Λι είπε συγκινημένη: «Αυτά τα λόγια με ξύπνησαν και τώρα ξέρω πώς να προσεγγίσω τον Τάο. Με είχε σχεδόν καταβροχθίσει ο Σατανάς και είχα σχεδόν ξεκινήσει να περπατώ έναν κακό δρόμο. Ευχαριστώ τον Θεό που με έσωσε εγκαίρως! Πάντα απεχθανόμουν αυτές τις κακές τάσεις, ιδιαίτερα το να έχουν οι άνθρωποι εξωσυζυγικές σχέσεις. Δεν το περίμενα ποτέ πως, όταν συνάντησα ακριβώς το ίδιο πράγμα, δεν θα ήμουν ικανή να δραπετεύσω ούτε από αυτού του είδους την αποπλάνηση, ούτε από αυτού του είδους τον πειρασμό. Εκείνες οι σατανικές απόψεις και ιδέες είναι μέσα και σε εμένα, και είχα πιστέψει πως πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας ζουν με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, είχα φτάσει ακόμη και στο σημείο να πιστεύω πως ήμουν πρόθυμη να αντέξω την περιφρόνηση των άλλων ανθρώπων για χάρη κάποιου που αγαπούσα και για χάρη της ίδιας της αγάπης. Είχα ονειρευτεί μια ευτυχισμένη ζωή μαζί του - με αγαπούσε τόσο πολύ, τον αγαπούσα, μπορούσε να με κάνει ευτυχισμένη, μπορούσαμε να είμαστε μαζί, και όλα αυτό ήταν σωστό και πρέπον. Πραγματικά δεν είχα το θάρρος να πιστέψω πως θα το έκανα όλο αυτό απλώς για να ικανοποιήσω τις δικές μου επιθυμίες και πως ζούσα από τέτοιες σατανικές απόψεις και ιδέες όπως "Η αγάπη είναι το υπέρτατο αγαθό" και "Η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να κάνει λάθος" Απλώς δεν υπολόγισα πόσο κακό θα προκαλούσα στην οικογένειά μου και παραλίγο να χάσω την ανθρώπινη φύση και τη λογική μου· φαίνεται πως είχα πραγματικά δηλητηριαστεί τόσο βαθιά από τον Σατανά! Μέσα από τη συναναστροφή σου, τώρα καταλαβαίνω πως εκείνες οι δηλώσεις που μοιάζουν να είναι τόσο δημοφιλείς στη σημερινή κοινωνία είναι λανθασμένες και πως είναι μια παγίδα που με δελεάζει για να πέσω στην εξαχρείωση. Ο Σατανάς είναι τόσο ποταπός, παραλίγο να ακολουθήσω τις κακές τάσεις του Σατανά και να κάνω κάτι που θα έκανε τους ανθρώπους να με απορρίψουν. Οφείλω τις ευχαριστίες μου στα λόγια του Θεού που με καθοδήγησαν εγκαίρως, αλλιώς θα με είχε καταβροχθίσει ο Σατανάς. Έχω βρει επίσης το μονοπάτι που θα κάνω πράξη και γνωρίζω πως, για να είμαστε άνθρωποι, πρέπει να κατέχουμε την κανονική ανθρώπινη φύση και λογική και να μάθουμε να σεβόμαστε τους άλλους ανθρώπους και να σεβόμαστε και τον γάμο, γιατί αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τους άλλους ανθρώπους, τότε κι εκείνοι δεν θα σέβονται εμάς. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να καταστρέψουμε τη δική μας αξιοπρέπεια και να πληγώσουμε άλλους ανθρώπους. Πρέπει να μάθω με ποιον τρόπο να αντιστέκομαι στις αποπλανήσεις και στους πειρασμούς που προέρχονται από τον Σατανά και να επιδιώκω την αλήθεια με σοβαρότητα για να είμαι κάποια που διαθέτει ανθρώπινη φύση».

Η Λι κατανοεί την αλήθεια και αντιστέκεται στον πειρασμό

Τις μέρες που ακολούθησαν, η Λι διάβαζε τα λόγια του Θεού όποτε είχε χρόνο και προσευχόταν στον Θεό να τη βοηθήσει να κρατηθεί μακριά από τον πειρασμό της πρώτης της αγάπης. Διάβαζε τα λόγια του Θεού που λένε: «Επειδή η ουσία του Θεού είναι άγια, αυτό σημαίνει ότι μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να διαβείς τον φωτεινό, τον σωστό δρόμο στη ζωή. Μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να γνωρίσεις το νόημα της ζωής, να ζήσεις μια πραγματική ζωή, να κατέχεις την αλήθεια, να γνωρίσεις την αλήθεια και μόνο μέσα από τον Θεό μπορείς να αποκτήσεις ζωή από την αλήθεια. Μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις το κακό και να σε σώσει από τη βλάβη που προκαλεί ο Σατανάς και τον έλεγχο που έχει επάνω σου. Εκτός από τον Θεό, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει από τον ωκεανό των συμφορών, ώστε να μην υποφέρεις άλλο: αυτό καθορίζεται από την ουσία του Θεού». Η Λι γνώριζε πολύ καλά πως, στην φαύλη αυτή κοινωνία, παρόλο που η ίδια μισούσε τις ερωμένες που ζούσαν στο περιθώριο, επειδή καταλάβαινε πολύ λίγες αλήθειες εξακολουθούσε να μην είναι ικανή να ξεπεράσει τον πειρασμό και ο Σατανάς έπαιζε μαζί της ώσπου έφθασε σε μια κατάσταση απόλυτης σύγχυσης. Μόνο τα λόγια του Θεού μπόρεσαν να τη βοηθήσουν να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, να κρατηθεί μακριά από το κακό του Σατανά, και μόνο τα λόγια του Θεού την οδήγησαν στο σωστό μονοπάτι έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα. Από τότε και στο εξής, η Λι παρευρισκόταν συχνά σε συναθροίσεις της εκκλησίας και γινόταν όλο και πιο ικανή στο να διακρίνει τις κακές τάσεις του Σατανά. Ειδικά, όποτε άκουγε έναν αδελφό ή μια αδελφή να μιλάνε για το πώς κατάφεραν να κρατηθούν μακριά από το κακό που προκαλούσαν οι κακές τάσεις του Σατανά, η Λι έπαιρνε πολύ κουράγιο. Σταδιακά, η Λι εγκατέλειψε τα αισθήματά της για τον Τάο και, με όποιον τρόπο κι αν προσπαθούσε να την καλοπιάσει ο Τάο, η καρδιά της παρέμενε ασυγκίνητη.

Αφού είχε περάσει λίγος καιρός, ο Τάο είπε στη Λι με απογοητευμένη φωνή: «Ειλικρινά, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πραγματικά δεν είσαι σαν τις άλλες γυναίκες. Όλες με κολακεύουν και με τριγυρνάνε, κάνοντας όλα όσα μπορούν για να κερδίσουν την εύνοιά μου. Μόνο εσύ δεν νοιάζεσαι για το πώς σου φέρομαι και δεν εντυπωσιάζεσαι ό,τι κι αν κάνω. Ποτέ πριν δεν έχω νιώσει τόσο ηττημένος...» Μετά από αυτό, ο Τάο δεν επικοινώνησε με τη Λι ποτέ ξανά.

Η Λι ευχαρίστησε τον Θεό από τα βάθη της καρδιάς της που την προστάτεψε και την καθοδήγησε, που την έκανε ικανή να κρατηθεί μακριά από τους πειρασμούς των κακών τάσεων του Σατανά, και τελικά ξανακέρδισε τη γαλήνια ζωή της.

Από τη Σιάο Λι

Συνιστώμενο άρθρο: Γιατί θα πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό; Τι είναι η αληθινή πίστη στον Θεό;

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε