Το κλειδί για να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους: αφαιρούμε το δοκάρι από τα μάτια μας

2020-04-23

Στη ζωή, αισθανόμαστε ότι δεν είναι εύκολο να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους; Για παράδειγμα, όταν ασχολούμαστε με μέλη της οικογένειας: πιστεύουμε ότι ο σύζυγος δεν μπορεί να φροντίσει τους άλλους, δεν νοιάζεται τους άλλους, το παιδί είναι υπερβολικά ιδιότροπο, δεν είναι εύκολο να εκπαιδευτεί κλπ.. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους ή τους φίλους, συχνά βρίσκουμε ότι αυτός ο συνάδελφος είναι υπερβολικά εγωιστικός ή ότι εκείνος ο συνάδελφος κρίνει κάποιον πίσω, ή ότι ένας συγκεκριμένος φίλος εκμεταλλεύεται άλλους και ούτω καθεξής. Αυτή τη στιγμή, θα κοιτάξουμε τις αδυναμίες του άλλου, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους άλλους αντικειμενικά και αμερόληπτα, πράγμα που οδηγεί σε κενό με τους άλλους και δεν μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους. Μερικές φορές θέλουμε επίσης να ανεχθούμε και να αντιμετωπίζουμε σωστά τους άλλους, αλλά τελικά αποτυγχάνουμε με επιμονή. Για τον λόγο αυτό πολλοί άνθρωποι αισθάνονται συχνά ανήσυχοι: πώς μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους;

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε: «Και διά τι βλέπεις το ξυλάριον το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε δοκόν την εν τω οφθαλμώ σου δεν παρατηρείς; Η πως θέλεις ειπεί προς τον αδελφόν σου, Άφες να εκβάλω το ξυλάριον από του οφθαλμού σου, ενώ η δοκός είναι εν τω οφθαλμώ σου; Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε θέλεις ιδεί καθαρώς διά να εκβάλης το ξυλάριον εκ του οφθαλμού του αδελφού σου» (Κατά Ματθαίον 7:3-5).

«Μην είσαι αυτάρεσκος, χρησιμοποίησε τα δυνατά σημεία των άλλων για να αντισταθμίσεις τις δικές σου ανεπάρκειες, κοίτα πώς ζουν οι άλλοι σύμφωνα με τα λόγια του Θεού και δες αν οι ζωές, οι ενέργειες και τα λόγια τους αξίζουν για να μάθεις κάτι ή όχι. Αν βλέπεις τους άλλους ως κατώτερους, τότε είσαι αυτάρεσκος, υπερόπτης και δεν ωφελείς κανέναν».

Από αυτά τα λόγια, μπορούμε να δούμε ότι όλοι έχουμε διαφθαρεί από τον Σατανά και ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε επίσης λιγότερα προβλήματα από τους άλλους, τότε, θα έχουμε προσόντα για να αναγκάσουμε τους άλλους; Επομένως, πρώτον, πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε στην άκρη τον εαυτό μας αν θέλουμε να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους. Δεύτερον, ο Θεός μάς έδωσε διαφορετικά δυνατά σημεία και πλεονεκτήματα, ελπίζει ότι όταν ζούμε με άλλους, μπορούμε να μάθουμε από τα δυνατά σημεία των άλλων για να αντισταθούμε στην έλλειψη μας. Με τον τρόπο αυτό, όταν αυτό που κάνουν άλλοι δεν είναι σύμφωνο με τη θέλησή μας, μπορούμε να αρνηθούμε τον εαυτό μας, να μην ζητήσουμε τους άλλους εξαντλητικά και να μην επιβάλουμε σε άλλους αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό, έτσι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τους άλλους. Επιπλέον, όταν κάνουμε πράγματα, δεν πρέπει μόνο να φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να φροντίζουμε τους άλλους, να μάθουμε να νοιαζόμαστε με τους άλλους και να κάνουμε τους άλλους να επωφεληθούν, έτσι θα μπορούσαμε να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους.

🔎Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να συνεχίσετε την ανάγνωση:

Τέσσερις θεμελιώδεις αρχές που θα βοηθήσουν τους χριστιανούς να αλληλεπιδράσουν εύκολα με άλλους

•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈┈•✼•┈┈┈•✼


© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε