Αφήνοντας πίσω τις φήμες και καλωσορίζοντας με αγαλλίαση την επιστροφή του Κυρίου (Ι)

2019-12-25

Από τη Λίλυ, ΗΠΑ

Μια τυχαία συνάντηση στην εκκλησία

Μια Κυριακή του Μαρτίου του 2017, μια αδελφή από την εκκλησία μας παρέσυρε μια θεία που περνούσε από την εκκλησία να παρευρεθεί στη συνάθροισή μας, και έτυχε να ξέρω πως ήταν συγχωριανή μου όταν συστήθηκε. Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα κάποιον από την πόλη μου από τη στιγμή που ήρθα στην Αμερική πριν από τρία χρόνια, και επιπλέον, ήταν μια αδελφή εν τω Κυρίω. Έπεσα στην αγκαλιά της και άρχισα να κλαίω. Μετά από αυτό, πάντοτε περνούσαμε χρόνο μαζί και αντιμετωπίζαμε η μια την άλλη σαν οικογένεια. Και αργότερα, η θεία συνέστησε τον αδελφό Λιου να μελετήσει τη Βίβλο μαζί μας.

Θυμάμαι πως όταν είχαμε την πρώτη μας μελέτη της Βίβλου, ο αδελφός Λιου επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με το έργο που ο Θεός είχε επιτελέσει την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης και την εποχή της Καινής Διαθήκης. Όταν τα άκουσα αυτά, ένιωσα πως ήταν πολύ ζωντανά και πως μου επέτρεψαν να κερδίσω λίγη νέα γνώση σχετικά με το έργο του Θεού. Διότι, συνήθως τα κηρύγματα που άκουγα στην εκκλησία ήταν περισσότερο για την αγάπη, την πίστη και την ανοχή, λίγα όμως μιλούσαν για τη γνώση του έργου του Θεού. Ένιωσα πως αυτή η συναναστροφή ήταν ιδιαίτερη, καθώς επρόκειτο για αυτά που δεν κατανοούσα πριν, και πως είχα κερδίσει πολλά ακούγοντάς τη.

Το «βιβλιάριον» έχει ανοιχτεί, και ο Κύριος Ιησούς έχει επιστρέψει

Σταθερά, ο αδελφός Λιου μάς μιλούσε για το νόημα του στίχου: «Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον» (Εβρ. 12:14). Είπε πως το θέλημα του Θεού μάς κάνει να ξεφορτωθούμε την αμαρτία και να αγγίξουμε την αγιότητα. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στην επουράνια βασιλεία. Μελέτησε τους σχετικούς στίχους της Βίβλου: «αλλά καθώς είναι άγιος εκείνος, όστις σας εκάλεσεν, ούτω και σεις γίνεσθε άγιοι εν πάση διαγωγή· διότι είναι γεγραμμένον· Άγιοι γίνεσθε, διότι εγώ είμαι άγιος» (1Πέτ. 1:15-16). «Ούτοι είναι οι μη μολυνθέντες με γυναίκας· διότι παρθένοι είναι. Ούτοι είναι οι ακολουθούντες το Αρνίον όπου αν υπάγη. Ούτοι ηγοράσθησαν από των ανθρώπων απαρχή εις τον Θεόν και εις το Αρνίον· και εν τω στόματι αυτών δεν ευρέθη δόλος, διότι είναι άμωμοι ενώπιον του θρόνου Θεού,» (Αποκ. 14:4-5). Επίσης, έδωσε παραδείγματα και είπε: «Ο Θεός είναι άγιος, οπότε ο Θεός απαιτεί από εμάς να είμαστε άγιοι. Και τα πρώτα φρούτα που έκανε ο Θεός είναι όλα χωρίς ψεγάδια. Αυτό είναι το κριτήριο της εισόδου στην επουράνια βασιλεία. Αλλά τώρα, όλοι μας δεν έχουμε φτάσει σ' αυτό το σημείο, αμαρτάνουμε συχνά και συνεχώς προδίδουμε τις διδαχές του Κυρίου. Για παράδειγμα, ο Θεός μάς είπε πρωτίστως να αναζητούμε τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του, όμως εμείς συχνά προσευχόμαστε στον Θεό για υλικές ευλογίες και για οικογενειακή ειρήνη, κάτι το οποίο είναι εντελώς ενάντιο στο θέλημα του Θεού. Επίσης, στη ζωή μας, δοξολογούσαμε τον Θεό μόνο όταν μας συνέβαιναν κάποια καλά πράγματα, όμως ήμασταν ικανοί να παραπονεθούμε για τον Θεό και να παρεξηγήσουμε τον Θεό μόλις μας έβρισκε κάτι κακό. Επιπλέον, στις συναλλαγές μας με τους άλλους, αν κάτι είχε να κάνει με το δικό μας συμφέρον, συχνά λέγαμε ψέματα ή συναλλασσόμασταν μαζί τους ανάλογα με τη διάθεσή μας».

Ο αδελφός διάβασε ένα εδάφιο από τα λόγια του Θεού: «Ένας αμαρτωλός όπως εσύ, ο οποίος έχει μόλις λυτρωθεί και δεν έχει αλλάξει ή τελειωθεί από τον Θεό, μπορεί να διεκδικεί την καρδιά του Θεού; Γιατί εσύ, εσύ που είσαι ακόμα ο παλιός εαυτός σου, είναι αλήθεια ότι σώθηκες από τον Ιησού και ότι δεν θεωρείσαι αμαρτωλός λόγω της σωτηρίας του Θεού, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι δεν είσαι αμαρτωλός και ότι δεν είσαι ακάθαρτος. Πώς μπορείς να αποκτήσεις αγιότητα αν δεν έχεις αλλάξει; Μέσα σου, κυριεύεσαι από ακαθαρσίες, εγωισμό και κακία, αλλά εξακολουθείς να επιθυμείς να κατέλθεις με τον Ιησού - τι τύχη θα ήταν αυτή! Έχεις χάσει ένα στάδιο στην πίστη σου στον Θεό: Έχεις απλώς λυτρωθεί, αλλά δεν έχεις αλλάξει. Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις την καρδιά του Θεού, ο Θεός πρέπει προσωπικά να επιτελέσει το έργο της αλλαγής και της κάθαρσής σου. Αν έχεις λυτρωθεί μόνο, δεν θα μπορέσεις να επιτύχεις την αγιότητα. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα είσαι ακατάλληλος να κοινωνήσεις τις καλές ευλογίες του Θεού, επειδή έχεις χάσει ένα στάδιο στο έργο του Θεού για τη διαχείριση του ανθρώπου, το οποίο είναι το βασικό βήμα της αλλαγής και της τελειοποίησης. Και έτσι εσύ, ένας αμαρτωλός που έχει μόλις λυτρωθεί, δεν μπορείς να κληρονομήσεις άμεσα την κληρονομιά του Θεού» από «Ονομασίες και ταυτότητα». Όταν άκουσα αυτά τα λόγια, πείσθηκα πλήρως, διότι αυτές οι εκδηλώσεις ήταν ακριβώς όπως οι δικές μου στη ζωή. Παρόλο που οι αμαρτίες μας έχουν συγχωρεθεί από τον Κύριο Ιησού, δεν μπορούσα να καταφέρω να μην αμαρτάνω. Δεν είχα αγγίξει την αγιότητα, οπότε πώς μπορώ να εισέλθω στη βασιλεία των ουρανών; Στη συνέχεια, ο αδελφός μάς έδειξε μια μικρού μήκους ταινία: «Η Σωτηρία σημαίνει Πλήρη Σωτηρία;» Είδα ξεκάθαρα πως ο Θεός είναι άγιος και πως δεν θα φέρει ποτέ έναν ρυπαρό άνθρωπο στη βασιλεία Του. Το να αποδεχθούμε απλώς το όνομα του Ιησού Χριστού δεν είναι αρκετό για να εισέλθουμε στην επουράνια βασιλεία, πρέπει επίσης να απορρίψουμε τη διεφθαρμένη διάθεσή μας.

Μέσα από πολλές συναναστροφές, έφτασα στο σημείο να γνωρίζω πως ο Κύριος Ιησούς έχει ήδη επιστρέψει, και είναι ο Παντοδύναμος Θεός που εκτελεί το έργο της κρίσεως των εσχάτων ημερών. Ανυπόμονα, ήθελα να διαβάσω περισσότερα από τα λόγια του Θεού. Πριν φύγω, ο αδελφός Λιου μού έδωσε ένα αντίγραφο του «Η Περγαμηνή που Άνοιξε ο Αμνός», κάτι που μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Στον δρόμο για το σπίτι, το διάβασα ανυπόμονα. Ένιωσα πως τα λόγια του Παντοδύναμου Θεού είναι δυνατά, και εν τω μεταξύ είδα πως ξεσκεπάζουν πολλές διεφθαρμένες αλήθειες της ρεαλιστικής ζωής των ανθρώπων, και ακόμη πως μας λένε πώς πρέπει να αναζητήσουμε. Πραγματικά, τα περιεχόμενά του είναι τόσο άφθονα!

Χτυπημένο από τις φήμες, το θέλημα του Κυρίου πρέπει να αναζητηθεί

Μια μέρα, πήρα να διαβάσω το «Η Περγαμηνή που Άνοιξε ο Αμνός» Επειδή ήθελα να μάθω περισσότερα για την Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού, στη συνέχεια έψαξα στο διαδίκτυο στο λήμμα «Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού». Χωρίς να το περιμένω, υπήρχαν τόσο πολλά κείμενα που συκοφαντούσαν και επιτίθονταν στον Παντοδύναμο Θεό, και έλεγαν πως η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού ήταν μια εγκληματική οργάνωση. Έμεινα άφωνη. Πώς μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Αμέσως, ένιωσα λίγο φοβισμένη και τηλεφώνησα κατευθείαν στη θεία: «Θεία, μόλις έψαξα για την Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού, και κάτι δεν πάει καλά». Όταν η θεία έμαθε τι είχε συμβεί, είπε: «Δεν πρέπει να αποφασίσουμε πριν το ξεκαθαρίσουμε, πολύ δε λιγότερο να πούμε τα βλάσφημα και συκοφαντικά λόγια. Ας ρωτήσουμε τον αδελφό Λιου να μας εξηγήσει». Με τα χείλη μου συμφώνησα, όμως στην καρδιά μου είχα αποφασίσει να μην συναντήσω ξανά τον αδελφό Λιου. Αργότερα, όταν ο αδελφός Λιου μού τηλεφώνησε, δεν απάντησα, κι όταν μου έστειλε μηνύματα, δεν απάντησα και πάλι. Αυτό το θέμα μού αποσπούσε την προσοχή κάθε μέρα. Λίγο σκεφτόμουν τα λόγια του αδελφού σχετικά με «... την αγιότητα, χωρίς την οποία κανείς άνθρωπος δεν θα αντικρίσει τον Κύριο» και ένιωθα πως ήταν πολύ λογικά∙ λίγο σκεφτόμουν την αρνητική πληροφόρηση στο διαδίκτυο∙λίγο θυμόμουν τα λόγια στο «Η Περγαμηνή που Άνοιξε ο Αμνός» και ένιωθα πως είναι εξαιρετικά ρεαλιστικά. Το κλωθογύριζα στο μυαλό μου και το σκεφτόμουν, νιώθοντας πως το κεφάλι μου γυρίζει, ωστόσο εξακολουθούσα να μην έχω σαφή άποψη για το πώς να το αντιμετωπίσω. Τελικά, έπρεπε να προσευχηθώ στο Κύριο: «Ω, Κύριε, Εσύ γνωρίζεις την παρούσα κατάστασή μου, ελπίζω πραγματικά πως αυτό που αναζητώ είναι η αλήθεια, όμως δεν έχω ικανότητα να το διακρίνω. Τι πρέπει να κάνω; Κύριε, ελπίζω πως μπορώ να βρω την απάντηση όταν θα πάω στην εκκλησία αυτή την Κυριακή».

Οι θαυμαστές ενορχηστρώσεις του Κυρίου με έκαναν να έχω μια κατεύθυνση

Το επόμενο απόγευμα, γύρισα στο σπίτι από τη δουλειά με το λεωφορείο. Όταν κατέβηκα από το λεωφορείο, ένας ξένος ξαφνικά φώναξε πίσω μου: «Συγγνώμη!» Δεν πρόσεξα σε ποιον φώναζε, καθώς το μόνο που με ένοιαζε ήταν να περπατήσω γρήγορα ως το σπίτι. Όμως εκείνος εξακολουθούσε να φωνάζει δυνατά: «Συγγνώμη!» Κοίταξα πίσω και τότε εκείνος είπε: «Γνωρίζεις τον Κύριο Ιησού; Έχει επιστρέψει! Θα πας στην εκκλησία αύριο;» «Ναι», απάντησα. Και στη συνέχεια, άνοιξε την εφαρμογή της Βίβλου στο κινητό του, βρήκε το εδάφιο της Αποκάλυψης 22:17 και διάβασε: «Και το Πνεύμα και η νύμφη λέγουσιν· Ελθέ. Και όστις ακούει, ας είπη. Ελθέ. Και όστις διψά, ας έλθη, και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής.» Μου είπε επίσης πως ο Κύριος έρχεται από την Ανατολή. Ακούγοντας τα λόγια του, ένιωσα πολύ μπερδεμένη: ο αδελφός Λιου μού είπε πως ο Κύριος έχει επιστρέψει, αλλά πριν το αναλύσω, ένας ξένος ήρθε να μου πει για το θέμα της επιστροφής του Κυρίου. Τι συμβαίνει πραγματικά; Όταν έφθασα στο σπίτι, αμέσως προσευχήθηκα στον Κύριο: «Ω, Κύριε, το μυαλό μου βρίσκεται πραγματικά σε αναταραχή. Ξέρω πως τώρα είναι το τέλος των εσχάτων ημερών, και επίσης πιστεύω πως Εσύ θα επιστρέψεις, όμως έχεις στ' αλήθεια επιστρέψει; Γιατί συναντώ εκείνους που κηρύττουν σ' εμένα το ευαγγέλιο της επιστροφής του Κυρίου; Κύριε, μακάρι να με φυλάσσεις και να κάνεις σίγουρο πως αναζητώ την οδό που είναι συμβατή με την αλήθεια. Μακάρι να με βοηθήσεις και να με καθοδηγήσεις».

Η Κυριακή έφθασε σύντομα. Πριν να πάω στην εκκλησία, προσευχήθηκα ξανά στον Κύριο, ελπίζοντας πως οι πάστορες θα μπορούσαν να λύσουν τη σύγχυσή μου. Εκείνη τη μέρα, ήμουν η πρώτη που έφθασε στην εκκλησία. Όταν ήρθε ένας πάστορας, ρώτησα: «Πάστορα, πώς πρέπει να ερμηνεύσουμε στον στίχο: "Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον" (Εβρ. 12:14). Ζούμε συχνά μέσα σε έναν κύκλο αμαρτίας και μετανοίας, αν δεν μπορούμε να αγγίξουμε την αγιότητα, εξακολουθούμε να μπορούμε να αντικρίσουμε το πρόσωπο του Κυρίου;». Ο πάστορας εξήγησε: «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αντικρίσουμε το πρόσωπο του Κυρίου αν δεν είμαστε άγιοι. Εφόσον κάποιος αποδέχεται τον Ιησού Χριστό, μπορεί να εισέλθει στην επουράνια βασιλεία». Ο πάστορας επίσης μού υπενθύμισε να παίρνω προφυλάξεις απέναντι στο ενδεχόμενο να παραπλανηθώ από τις αναλύσεις άλλων. «Καταλαβαίνω», απάντησα. Όμως ένιωσα προφανώς πως αυτό που είπε ο πάστορας δεν ήταν πειστικό, ενώ αυτό που είπε ο αδελφός Λιου ευθυγραμμιζόταν περισσότερο με το θέλημα του Θεού. Συμφώνησα με την άποψη πως αν κάποιος δεν είναι άγιος, δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικρίσει το πρόσωπο του Θεού.

Ανάμεσα σ' αυτά τα δύο, αποφάσισα να συνεχίσω τη διερεύνησή μου για το έργο του Παντοδύναμου Θεού, για να δω αν ο Παντοδύναμος Θεός είναι ο Κύριος Ιησούς που έχει επιστρέψει. Από τη στιγμή που είχα ακούσει πρωτύτερα την επικοινωνία του αδελφού Λιου και επίσης είχα διαβάσει τόσο πολλά λόγια του Παντοδύναμου Θεού, ένιωθα πως ήταν πολύ ρεαλιστικά, κι έτσι δεν μπορούσα να αρνηθώ όλα τα λόγια του Θεού απλώς και μόνο εξαιτίας μιας μικρής φήμης στο διαδίκτυο. Αν χάσω τη σωτηρία του Θεού των εσχάτων ημερών, τότε ο μόνος που θα υποστεί την απώλεια είναι ο εαυτός μου! Κάπως έτσι, κρατώντας κάθε είδους ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις μου, ξεκίνησα να έχω ξανά συναθροίσεις με το αδελφό Λιου και τους υπόλοιπους.

Συνεχίζεται...

Από: https://el.lesalut.org/

☘---☘---☘---☘---☘---☘---☘---☘---☘---☘---☘

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε