Είναι ο γάμος πραγματικά επιλεγμένος από τον εαυτό μας;

2020-06-03

Η λέξη ""γάμος"" ​​δεν είναι ξένη σε όλους, και εκείνοι που δεν έχουν ακόμη παντρευτεί είναι γεμάτοι ψευδαισθήσεις για το γάμο.

Ελπίζουν να βρουν το άλλο τους μισό που είναι ικανοποιητικός στην απέραντη θάλασσα της ανθρωπότητας, να αγαπήσουν αλλήλους, να ζήσουν μια όμορφη και ευτυχισμένη ζωή. Αλλά είναι ο γάμος πραγματικά επιλεγμένος από τον εαυτό μας;

Κοιτάζοντας τους φίλους μου γύρω μου, μερικοί άνθρωποι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με το άλλο του μισό πριν από το γάμο, διστακτικά μπήκαν στο παλάτι του γάμου, αλλά ζούσαν ευτυχισμένοι μετά το γάμο· μερικοί άνθρωποι έχουν συνεργαστεί για πολύ καιρό πριν μπουν στο παλάτι του γάμου, αλλά υπάρχουν πολλές απογοητεύσεις στη ζωή μετά το γάμο· ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν υψηλές απαιτήσεις στο άλλο μισό. Δεν επέτυχαν να το κάνουν κατά την επιλογή του ατόμου που θεωρούν κατάλληλο. Είναι ακόμα μόνοι... Ο γάμος δεν είναι αυτό όσο φανταζόμαστε.

Ο λόγος του Θεού λέει: «Ο καθένας συναντά πολλούς ανθρώπους στη ζωή του, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα γίνει ο σύντροφός του στον γάμο. Παρόλο που όλοι έχουν τις δικές τους απόψεις και προσωπικές στάσεις για το θέμα του γάμου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα γίνει, στο τέλος, το πραγματικό του έτερον ήμισυ, κι έτσι οι προσωπικές απόψεις του καθενός έχουν ελάχιστη σημασία. Αφού γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο που σου αρέσει, μπορείς να προσπαθήσεις να τον κατακτήσεις· ωστόσο, το αν ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρεται για εσένα και το αν θα γίνει ο σύντροφός σου, δεν είναι δική σου απόφαση. Το αντικείμενο της στοργής σου δεν είναι απαραίτητα το άτομο με το οποίο θα μπορέσεις να μοιραστείς τη ζωή σου· στο μεταξύ, κάποιος που ποτέ σου δεν περίμενες, μπαίνει αθόρυβα στη ζωή σου και γίνεται ο σύντροφός σου, το σημαντικότερο στοιχείο στη μοίρα σου, το άλλο σου μισό, ο άνθρωπος με τον οποίο η μοίρα σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Έτσι, παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια γάμοι στον κόσμο, καθένας είναι διαφορετικός. Πόσοι γάμοι είναι ανεπαρκείς και πόσοι ευτυχισμένοι· πόσοι εκτείνονται στην Ανατολή και τη Δύση, και πόσοι στον Βορρά και τον Νότο· πόσοι αποτελούν το τέλειο ταίριασμα και πόσοι είναι ισότιμοι σε τάξη· πόσοι είναι ευτυχισμένοι και αρμονικοί, και πόσοι οδυνηροί και θλιβεροί· πόσοι αποτελούν το αντικείμενο της ζήλιας των άλλων, και πόσοι παρανοούνται και αποδοκιμάζονται από τους άλλους· πόσοι είναι γεμάτοι χαρά, πόσοι είναι γεμάτοι δάκρυα και προκαλούν απόγνωση... Στους αναρίθμητους αυτούς γάμους, οι άνθρωποι αποκαλύπτουν αφοσίωση και ισόβια δέσμευση προς τον γάμο, ή αγάπη, προσήλωση και την έννοια του αχώριστου, ή παραίτηση και αδυναμία συνεννόησης, ή προδοσία προς αυτόν, ακόμα και μίσος. Ανεξάρτητα από το αν ο γάμος ο ίδιος φέρει ευτυχία ή πόνο, η αποστολή του καθενός στον γάμο είναι προκαθορισμένη από τον Δημιουργό και δεν θα αλλάξει· όλοι πρέπει να την εκπληρώσουν. Επιπλέον, η προσωπική μοίρα που βρίσκεται πίσω από κάθε γάμο είναι αμετάβλητη· έχει καθοριστεί πολύ καιρό νωρίτερα από τον Δημιουργό.»

Αφού διαβάσετε αυτό το απόσπασμα από τον λόγο του Θεού, ίσως έχετε βρει την απάντηση. Ο γάμος του ανθρώπου μας είναι η κυριαρχία και το πεπρωμένο του Θεού και δεν μπορούμε να κυριαρχήσουμε το δικό μας γάμο. Ανεξάρτητα από το πόσες ελπίδες έχουμε για το γάμο, πόσες καλές επιθυμίες έχουμε, ποιες απαιτήσεις έχουμε για το άλλο μας μισό και ποιοι άνθρωποι γίνονται το άλλο μας μισό, δεν μπορούμε να επιλέξουμε τον δικό μας, αλλά εξαρτάται από το πεπρωμένο και τη διευθέτηση του Θεού. Μόνο υπακούοντας στη ρύθμιση του Θεού, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αδιάντροπα τον γάμο μας και να αντιμετωπίσουμε το άλλο μας μισό για να ζήσουμε απελευθερωμένα και ελεύθερα!"

Προτεινόμενα:  Κέρδισε έναν ευτυχισμένο γάμο με αυτόν τον τρόπο

© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε