Μήπως κανείς δεν ξέρει πραγματικά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού;

2020-03-29

Πριν από δύο μέρες, η Σοφία έστειλε επιστολή και έθεσε μια ερώτηση: Τώρα πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός έχει επιστρέψει, αλλά η Βίβλος καταγράφει: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος» (Κατά Ματθαίον 24:36). Όσο κανείς δεν γνωρίζει την ημέρα και την ώρα της επιστροφής του Κυρίου Ιησού, πώς ξέρουν; Είμαι πολύ συγκεχυμένη και θέλω να σας ρωτήσω πώς να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Το ερώτημα που έθεσε η Σοφία είναι πολύ σημαντικό και σχετίζεται άμεσα με το εάν μπορούμε να καλωσορίσουμε τον Κύριο και να αρπαχθούμε στη βασιλεία των ουρανών. Σήμερα θα επικοινωνήσουμε μαζί, μακάρι ο Θεός να μας οδηγήσει.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επιστροφή του Κυρίου είναι να μας σώσει στη βασιλεία των ουρανών. Αν κανείς δεν ξέρει την επιστροφή του Κυρίου, πώς μπορούμε να Τον ακολουθήσουμε και να Τον πιστέψουμε; Πώς ο Κύριος θα ολοκληρώσει το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου; Στην πραγματικότητα, αυτός ο στίχος λέει «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει», σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει την ημέρα και την ώρα που ο Κύριος επιστρέφει, δηλαδή, κανείς δεν ξέρει τη συγκεκριμένη ώρα που ήρθε ο Κύριος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφού ο Κύριος επέστρεψε κανείς δεν ξέρει πότε. Όπως και στην Εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, ο Θεός προφήτευσε την έλευση του Μεσσία μέσω των προφητών, και κανείς δεν ήξερε πότε θα ερχόταν ο Μεσσίας. Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε να επιτελέσει το έργο ανάμεσα στους ανθρώπους, πολλοί άνθρωποι ήξεραν ότι ο Μεσσίας είχε έρθει. Ομοίως, δεν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα που ο Κύριος επιστρέφει τις τελευταίες ημέρες, αλλά όταν ο Κύριος επιστρέφει για να επιτελέσει το έργο και να εκφράσει την αλήθεια, κάποιοι θα ξέρουν.

Ας δούμε μερικούς στίχους για να το καταστήσουμε πιο σαφές, στο κατά Ματθαίον 25:6 «Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού». Μπορούμε να δούμε από εδώ ότι κάποιοι γνωρίζουν τον Κύριο μετά την έλευσή Του και οι άνθρωποι που γνωρίζουν πρώτα θα μεταφέρουν αυτό το μήνυμα. Αν κανείς δεν ξέρει ότι ο Κύριος επιστρέφει όπως φανταζόμασταν, πώς θα εκπληρωθεί «Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή»; Και στην Αποκάλυψη 3:20, λέει: «Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ' αυτού και αυτός μετ' εμού». Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι κάποιοι γνωρίζουν την επιστροφή του Κυρίου, επειδή όταν ο Κύριος επιστρέψει, θα χτυπήσει την πόρτα της καρδιάς μας, ώστε να ακούσουμε τη φωνή Του και να μάθουμε τα νέα της επιστροφής Του. Εκείνοι που ακούν τη φωνή του Θεού και μπορούν να ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς τους για να συναντήσουν τον Κύριο, θα μπορούσαν να παρευρεθούν στο γαμήλιο δείπνο με τον Κύριο. Εάν πιστεύουμε ότι κανείς δεν ξέρει αφού επέστρεψε ο Κύριος, ανεξάρτητα από το ποιος μαρτυρά την επιστροφή του Κυρίου, δεν αναζητάμε ούτε διερευνούμε, τότε, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια περιμένουμε, δεν θα μπορέσουμε να καλωσορίσουμε την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ας σκεφτούμε έτσι δεν είναι;


© 2018 Το ταξιδιωτικό blog του Αντρέα. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε